Windows hallo

Windows Hello is biometrische authenticatietechnologie voor gezichtsherkenning en vingerafdruklezing in Windows 10 waarmee gebruikers hun desktop, laptop of mobiele apparaat kunnen beschermen en openen zonder een wachtwoord in te hoeven voeren.

Windows Hello debuteerde met de release van Windows 10 in 2015, maar het is nog steeds alleen beschikbaar op een klein aantal laptops en desktops, waaronder de Surface Pro 4, Surface Book en geselecteerde modellen van Lenovo, Dell, HP en andere fabrikanten. Er is ook een externe webcamontwikkelingskit van Intel beschikbaar voor gebruikers met oudere computers die Windows Hello-functionaliteit willen toevoegen.

Aan de slag met Windows Hallo

Om Windows Hello in Windows 10 te configureren, moeten gebruikers eerst de Windows 10 Start-knop selecteren en vervolgens Instellingen> Accounts> Aanmeldingsopties. Onder de Windows Hello-instellingen in Aanmeldingsopties kunnen gebruikers een gezicht, vingerafdruk of iris kiezen, zolang het apparaat een of meer van deze mogelijkheden ondersteunt.

Nadat u een van deze opties heeft geselecteerd, hoeft u alleen maar uw gezicht voor het scherm van het apparaat te plaatsen of op de vingerafdruksensor te drukken om snel in te loggen en toegang te krijgen tot uw apparaat.

Een nadere blik op hoe Windows Hello werkt

Eenmaal geconfigureerd, is Windows Hello ontworpen om het gezicht, de iris of de vingerafdruk van een gebruiker te identificeren en automatisch in te loggen op hun pc nadat ze de pc hebben ingeschakeld en hun gezicht in het zicht is van de camera van de computer (of hun vinger op de vingerafdruk staat) sensor).

De camera die wordt gebruikt door Windows Hello is geen standaard webcamera; in plaats daarvan vereist Windows Hello een specifieke RealSense-dieptecameramodule ontworpen door Intel en infraroodsensoren. De camera maakt gebruik van geavanceerde technologie om gebruikers te identificeren en kan onderscheid maken tussen een daadwerkelijke gebruiker en een foto van de gebruiker om te voorkomen dat hackers proberen de biometrische authenticatie te misleiden.

Behalve om het inlogproces veel efficiënter te maken, kan Windows Hello ook worden gebruikt om snel aankopen te doen via de Windows Store en om betalingen te verifiëren of autoriseren in apps die Windows Hello ondersteunen.