Wat is een enkele ruit (weergave van een enkele ruit)?

Ook wel single pane view genoemd, single pane of glass is een informatietechnologie (IT) -uitdrukking die wordt gebruikt om een ​​beheertool te beschrijven, zoals een uniforme console of dashboard dat informatie uit verschillende bronnen over meerdere applicaties en omgevingen integreert in één scherm.

Eén paneel in het datacenter

In het datacenter biedt een enkel deelvenster het management inzicht in de belangrijkste IT-prestatie-indicatoren en -statistieken om bedrijfsdoelen op elkaar af te stemmen en om operationele statistieken te koppelen aan bedrijfsprioriteiten. Om een ​​enkel vensterweergave te krijgen, moeten de belangrijkste metrische gegevens over de verschillende bronnen worden verzameld.

Sommige statistieken worden vaak geleverd door de applicatieleveranciers die API’s aanbieden om toegang te krijgen tot de belangrijkste statistieken. Gidsen voor best practices in de branche bevelen doorgaans naleving aan van de IT Infrastructure Library (ITIL) -statistieken en key performance-indicatoren om ervoor te zorgen dat het proces effectief en efficiënt is.

Zie ook gerelateerde term business intelligence.

Netwerkinfrastructuur met één paneel

Bij netwerkbeheer biedt een enkelvoudige infrastructuur zichtbaarheid over het gehele bedrijfsnetwerk voor totaal beheer van netwerkbronnen, services en gebruikers. De weergave in één deelvenster biedt uniform beheer van alle bronnen, inclusief bekabelde, draadloze, fysieke en virtuele bronnen.

Netwerkbeheerders profiteren van een enkelvoudige infrastructuur met verbeterde zichtbaarheid van apparaten en gebruikers. Bovendien biedt het snelle toegang tot de informatie die nodig is om snel toegangscontrole, applicatiegebruik en beveiligingsbeleid te maken en te wijzigen.