Wat is stam?

Een acroniem dat staat voor Sexacte wetenschappen, Technology, Eengineering en Math, STEM is de laatste tijd populair geworden in discussies over leerplannen voor basisscholen en hoger onderwijs.

STEM-voorstanders proberen vaak meer aandacht te besteden aan een geïntegreerd STEM-curriculum in Amerikaanse openbare scholen en universiteiten om studenten beter voor te bereiden op technische banen op hoog niveau en om ervoor te zorgen dat het land economisch en technologisch concurrerend blijft met andere landen.

STEM een prioriteit voor president Obama

STEM-onderwijs is een topprioriteit geweest voor de regering van president Obama, waarbij de president de VS opriep om de komende 100,000 jaar ten minste 10 op STEM gerichte leraren te rekruteren en op te leiden en dat hogescholen en universiteiten nog eens 1 miljoen of meer studenten afstudeerden met STEM-majors in dezelfde periode.

STEM komt ook vaak aan de orde in immigratie- en andere politieke debatten in termen van het verstrekken van werkvisa aan immigranten die bekwaam zijn op deze gebieden, evenals bij onderwijshervormingen om het tekort aan STEM-geschoolde werknemers en het gebrek aan vertegenwoordiging onder minderheden en vrouwen in STEM aan te pakken. studies en majors.

Een nauw verwant acroniem voor STEM, MINT, dat staat voor wiskunde, informatiewetenschappen, natuurwetenschappen en technologie, wordt vaak besproken in landen als Duitsland, waar ook een tekort is aan kandidaten voor banen op hoog niveau.