Digitaal

Digitaal beschrijft systemen die binaire gegevens genereren en verwerken. Computers zijn in wezen digitale machines omdat ze informatie verwerken die is gecodeerd als binaire waarden, hetzij een die positief is (weergegeven als 1) of een die niet-positief is (weergegeven als 0). Deze waarden, bits genaamd, worden gecombineerd om bytes te vormen die als basis dienen voor alle computersystemen.

Digitaal vs. analoog

Het tegenovergestelde van digitaal is analoog. Een veelgebruikt analoog apparaat is een klok met mechanische wijzers die continu rond het gezicht bewegen. Terwijl analoge klokken elk mogelijk tijdstip van de dag kunnen aangeven, kan een digitale klok slechts een eindig aantal keren weergeven (bijvoorbeeld elke tiende van een seconde).

Over het algemeen ervaren mensen de wereld analoog. Visie is bijvoorbeeld een analoge ervaring omdat we oneindig vloeiende gradaties van vormen en kleuren kunnen waarnemen. De meeste analoge gebeurtenissen kunnen echter digitaal worden gesimuleerd. Foto’s in kranten bestaan ​​bijvoorbeeld uit een reeks stippen die zwart of wit zijn. Van veraf ziet de kijker niet de puntjes (de digitale vorm), maar alleen lijnen en schaduwen, die doorlopend lijken te zijn. Hoewel digitale representaties benaderingen zijn van analoge gebeurtenissen, zijn ze nuttig omdat ze relatief gemakkelijk elektronisch kunnen worden opgeslagen en gemanipuleerd. De uitdaging zit hem in het omzetten van analoog naar digitaal en weer terug.

Dit is het principe achter compact discs (cd’s). De muziek zelf bestaat in een analoge vorm, als golven in de lucht, maar deze geluiden worden vervolgens vertaald naar een digitale vorm die op de schijf wordt gecodeerd. Wanneer een compact disc wordt afgespeeld, leest de cd-speler de digitale gegevens, vertaalt deze terug naar de oorspronkelijke analoge vorm en stuurt ze naar de versterker en uiteindelijk naar de luidsprekers.

Wat is digitale marketing?

Digitale marketing verwijst naar campagnes die worden uitgevoerd via digitale media, waaronder zoekmachines, sociale media en e-mail. In tegenstelling tot traditionele marketingkanalen, maakt digitale marketing het gemakkelijker om gegevens over het publiek van een bedrijf te verzamelen en doelgroeppersona’s te ontwikkelen. Digitale marketing maakt het ook gemakkelijker voor bedrijven om met een kleiner budget nieuwe klanten te bereiken. Omdat digitale marketingcampagnes snel kunnen worden gelanceerd of gewijzigd, geven veel bedrijven prioriteit aan digitale marketing boven traditionele marketingmethoden.

De digitale revolutie

Vergelijkbaar met de industriële revolutie die werd gekenmerkt door nieuwe productieprocessen in de 18e en 19e eeuw, markeerde de digitale revolutie een wereldwijde verschuiving in cultuur en economie die werd beïnvloed door de opkomst van digitale elektronica. De digitale revolutie betekende ook het begin van het informatietijdperk.

Het begon halverwege de jaren tachtig met de commercialisering van het World Wide Web en personal computers, en veel historici denken dat het rond het jaar 1980 eindigde. Dit komt omdat de meeste technologische innovaties sinds de smartphone eerder evoluties of aanpassingen van bestaande technologie netto nieuwe, revolutionaire uitvindingen.