Digitale reclame

Digitale advertenties zijn promotiemateriaal dat aan een doelgroep wordt geleverd via digitale platforms, waaronder sociale media, e-mail, zoekmachines, mobiele apps, partnerprogramma’s en websites. Een van de belangrijkste voordelen van digitale advertenties is dat een adverteerder het succes van de campagne in realtime kan volgen. Het doel van digitale advertenties is om op anorganische wijze te adverteren waar consumenten zich bevinden en om advertenties aan te passen aan de voorkeuren van de doelgroep.

De eerste digitale advertentie liep in 1994 als banneradvertentie. Sindsdien is de advertentie-industrie aanzienlijk veranderd door de introductie van GoogleAdWords, GoogleAdSense en Facebook in de vroege jaren 2000. Deze industrie zal voortdurend evolueren naarmate de digitale transformatie, het gebruik van technologieën om bedrijfsprocessen te creëren of te wijzigen, doorgaat.

Hoe digitale advertenties gebruiken?

Adverteerders gebruiken concrete gegevens om digitale advertenties te ontwerpen om verkeer naar websites te leiden, leads te genereren, bekendheid op te bouwen, geloofwaardigheid te vestigen, contact te leggen met de doelgroep en uiteindelijk verkoop te genereren. Sommige dingen om in gedachten te houden bij het ontwerpen van een succesvolle digitale advertentiecampagne zijn de doelstellingen van het bedrijf, een multi-strategiebenadering en de beschikbare middelen. Er zijn meerdere verschillende formaten van digitale advertenties, zoals:

  • Zoekmachinemarketing: deze verschijnen in zoekresultaten als een klein advertentiepictogram en zijn de meest herkende digitale advertenties. De twee meest voorkomende betalingsmethoden voor deze advertenties zijn betalen per klik of kosten per mijl, ofwel betaling op basis van de vertoningen die de advertentie ontvangt.
  • Display-advertenties: dit zijn tekst en afbeeldingen die zijn ontworpen in de vorm van banneradvertenties, pop-upadvertenties en videoadvertenties. Display-advertenties worden weergegeven op sites van derden.
  • Social media-advertenties: Advertenties die verschijnen terwijl u door een feed voor sociale media bladert.
  • Native advertising: advertenties die er niet uitzien als advertenties; er staat aanbevolen voor u en komt overeen met inhoud die u eerder hebt bekeken. U wordt doorgestuurd naar de website van de adverteerder zodra u op de natvie-advertentie klikt.
  • Remarketing: deze vorm van digitale reclame maakt gebruik van cookies, die gebruikers op internet volgen en advertenties aanbieden die zijn afgestemd op recent bekeken sites, producten of services.