Java

Java is een programmeertaal op hoog niveau voor algemeen gebruik die voor het eerst werd uitgebracht door Sun Microsystems in 1995. Het is ontworpen om zo min mogelijk implementatieafhankelijkheden te hebben, is gratis te gebruiken en kan op alle platforms worden uitgevoerd. Het is gelijktijdig, klasse-gebaseerd en objectgeoriënteerd. Simpel gezegd, Java is een computerplatform waar gebruikers applicaties kunnen ontwikkelen.

Java is vergelijkbaar met C ++, maar is vereenvoudigd om taalfuncties te elimineren die veelvoorkomende programmeerfouten veroorzaken. De broncodebestanden, dat wil zeggen bestanden met de extensie .java, worden gecompileerd in een indeling die bekend staat als bytecode, dit zijn bestanden met de extensie .class. Dit kan vervolgens worden uitgevoerd door een Java-interpreter. Bytecode kan direct worden omgezet in machinetaalinstructies door een just-in-time-compiler.

Componenten van Java

Er zijn drie hoofdcomponenten van de programmeertaal Java:

  • Java Virtual Machine (JVM): JVM is een engine die een runtime-omgeving biedt om de Java-code of -toepassingen aan te sturen. Het is het centrum van de programmeertaal en voert de bewerking uit van het converteren van Java-bytecode naar machinetaal. Het biedt tal van bibliotheken, frameworks en tools.

  • Java Runtime Environment (JRE): JRE is een runtime-omgeving die nodig is om Java-programma’s en -toepassingen uit te voeren. Als een gebruiker een Java-programma op zijn computer wil uitvoeren, moet JRE op de computer zijn geïnstalleerd. Het is platformafhankelijk, wat betekent dat de geïnstalleerde JRE compatibel moet zijn met het besturingssysteem en de architectuur van de gebruiker.

  • Java Development Kit (JDK): JDK is de kerncomponent van de Java-omgeving. Het bevat JRE samen met Java-compiler, Java-debugger en andere klassen. Het wordt gebruikt voor Java-ontwikkeling om de volledige uitvoerbare bestanden en binaire bestanden te bieden, evenals de tools om een ​​Java-programma te compileren en te debuggen.

Voordelen van Java

Java is gemakkelijk te leren. De taal vereist geen voorkennis van de basis programmeertaal. In tegenstelling tot andere programmeertalen, waaronder C ++, wordt Java bij het compileren niet gecompileerd in een platformspecifieke machine. Dit betekent dat een programma dat op de ene machine is gecompileerd, gemakkelijk op elke andere machine kan worden uitgevoerd zonder enige wijzigingen aan te brengen.

Java is multithreaded, wat betekent dat meerdere taken tegelijkertijd kunnen worden afgehandeld en gebruikers interactieve applicaties kunnen bouwen die soepel werken. Met zijn veilige functies kunnen virusvrije, manipulatie-vrije systemen worden ontwikkeld. Authenticatietechnieken zijn gebaseerd op codering met openbare sleutels.

Top Java-gerelateerde vragen

1. Wat is Java IDL?

2. Wat is een Java-applet?

3. Wat is JavaBeans?

4. Wat is JavaScript?

5. Wat is JDBC (Java Database Connectivity)?