directory

Een map is een locatie voor het opslaan van bestanden op een computer. Het is een catalogiserende structuur van het bestandssysteem die verwijzingen naar andere bestanden of mappen bevat. Mappen en bestanden zijn georganiseerd in een hiërarchische structuur, wat betekent dat ze zijn georganiseerd op een manier die lijkt op een boom. Een map in een andere map wordt bijvoorbeeld een submap genoemd. De termen ouder en kind worden vaak gebruikt om respectievelijk naar mappen en submappen te verwijzen. De bovenste map in een bestandssysteem staat bekend als de hoofdmap. Beschouw een directory als een archiefkast die mappen bevat. Binnen deze mappen zijn bestanden.

Bestandssystemen gebruiken mappen om bestanden te organiseren op een opslagapparaat, zoals een harde schijf of een SSD-station. Systeembestanden kunnen zich in de ene map bevinden, terwijl gebruikersbestanden zich in een andere kunnen bevinden. Hiërarchische bestandssystemen met mappen zijn Linux, MS-DOS, OS / 2 en Unix. Het is vermeldenswaard dat in een GUI zoals Microsoft Windows, mappen bekend staan ​​als mappen.

Door specifieke soorten bestanden in een map op te slaan, is informatie gemakkelijk toegankelijk. Programma’s kunnen ook in een directory worden opgeslagen. Wanneer een programma is geïnstalleerd, worden de bestanden ervan opgeslagen in een map die submappen bevat met veel bestanden die betrekking hebben op het programma. Vanwege de directory is de kans kleiner dat bestanden worden overschreven, gewijzigd of verwijderd door andere programma’s.

Directory-paden

Om toegang te krijgen tot een bestand in een map, moet u mogelijk de namen van alle mappen erboven opgeven. Om dit te doen, moet een pad worden opgegeven. Een pad specificeert een unieke locatie door de mappenboomhiërarchie te volgen, uitgedrukt in een reeks tekens waarin padcomponenten elke map vertegenwoordigen. Het scheidingsteken is meestal een schuine streep of een dubbele punt. Bij DOS en Windows is de hoofdmap een backslash (). Bij Linux- en Unix-systemen is de hoofdmap een slash (/).