Objectopslag

Objectopslag bevat gegevens in kleine stukjes die objecten worden genoemd en is handig voor het opslaan van grote hoeveelheden ongestructureerde gegevens. Objectopslag is de meest recente van de drie belangrijkste vormen van gegevensopslag. Het is zeer betaalbaar en schaalbaar omdat het meer gegevens in welke vorm dan ook kan opslaan. Veel cloudserviceproviders bieden cloud-objectopslag, waaronder AWS, IBM en Google.

Voordelen en nadelen van objectopslag

Objectopslag gebruikt een specifieke identificatie voor elk object (meestal een reeks getallen) en metagegevens over het object om het ophalen van gegevens gemakkelijker te maken. Objectopslag is ook gemakkelijk toegankelijk omdat het geen verschillende niveaus gebruikt om objecten te categoriseren. Alles wordt opgeslagen in een vlak zwembad.

Omdat het gegevens in welke vorm dan ook bevat, biedt objectopslag bedrijven een schaalbare methode om hun informatie op te slaan. Het is ook een goede optie voor cloudopslag, vooral voor applicaties die in de cloud draaien. Object-opgeslagen gegevens kunnen echter moeilijk te bewerken zijn binnen de opslag, dus het is een betere keuze voor bedrijven die veel gegevens in rust opslaan. Maar voor bedrijven die regelmatig wijzigingen in hun gegevens moeten aanbrengen, kan objectopslag iets meer tijd in beslag nemen.

Bestands- en blokopslag

De andere twee belangrijkste vormen van opslag zijn file en block. Bestandsopslag organiseert bestanden in hiërarchieën op basis van mappen en mappen, vergelijkbaar met de manier waarop een computer gegevens opslaat. Het is een goede optie voor het opslaan van zeer georganiseerde gegevens, maar het is meestal niet in staat om extreem grote hoeveelheden op te slaan.

Blokopslag bevat gegevens in blokken, die weer bij elkaar komen wanneer ze uit de opslag worden gehaald. Met blokopslag kunnen gebruikers snel gegevens binnen de opslag bewerken. Het is handig voor bedrijven die regelmatig wijzigingen moeten aanbrengen in hun opgeslagen gegevens; het slaat echter geen ongestructureerde of onbewerkte gegevens op.

Hoewel bestandsopslag een geweldige bron is voor het bewaren van gestructureerde en ingesloten gegevens, is het niet erg schaalbaar. Blokopslag is handig voor bedrijven die regelmatig wijzigingen in hun gegevens moeten aanbrengen, maar de flexibiliteit is beperkt omdat het geen onbewerkte gegevens kan opslaan. Objectopslag is zowel schaalbaar als flexibel en biedt gebruikers voldoende opslagruimte, maar is niet zo goed met gestructureerde databasegegevens. Sommige opslagleveranciers hebben geprobeerd de grenzen van opslagprotocollen te omzeilen door uniforme opslag aan te bieden die de verschillende vormen van opslag overbrugt.