Wat is Intel Skylake?

Skylake is de codenaam voor Intel’s processor-microarchitectuur die dient als de opvolger van de Haswell- en Broadwell-architecturen.

Net als Broadwell gebruikt Intel Skylake een 14nm (nanometer) die-shrink fabricageproces, en het dient als de “tokkel” in Intels alternerende tick-tock-model voor het vrijgeven van nieuwe processorfamilies. Het “vinkje” naar Intel Skylake, codenaam Cannonlake, zal naar verwachting worden gefabriceerd op een 10nm-die-shrink.

Intel Skylake is ingesteld om een ​​draadloze computeromgeving te introduceren

Naast het leveren van aanzienlijke verbeteringen in prestaties, batterijduur en energie-efficiëntie, bieden Intel Skylake-processors nieuwe mogelijkheden voor draadloos opladen en gegevensoverdracht voor een draadloze computeromgeving. Skylake-processors zullen naar verwachting in de tweede helft van 2015 in productie gaan en Skylake-systemen kunnen voor eind 2015 worden gekocht.

Skylake zal de WiGig- en WiDi-draadloze technologieën gebruiken om hogere snelheden te leveren dan de Wi-Fi 802.11ac-standaard, terwijl computers ook automatisch draadloos kunnen werken met monitoren en andere randapparatuur. Intel Skylake-systemen zullen ook draadloos kunnen opladen via de Rezence-standaard, die wordt ontwikkeld door de Alliance for Wireless Power (A4WP).

Intel wil ook de noodzaak van wachtwoorden elimineren met Intel Skylake-processors door nieuwe mogelijkheden te bieden voor gezichtsherkenning en andere biometrische technologieën.