Fujitsu presenteert zijn voordeligste thin client

De Thin Futro S100 is Fujitsu’s instapmodel voor server-based computing. De energiezuinige thin client kan ook als rugzak achter de monitor worden bevestigd.

De ventilatorloze en geluidsarme thin client “Futro S100” is bijzonder geschikt voor bedrijven die waarde hechten aan een kosteneffectieve desktop-infrastructuur. Fabrikant Fujitsu geeft een maximaal stroomverbruik op van 29 watt. De Futro S100 is ontworpen als een “betaalbaar instapmodel” voor server-based computing en virtuele werkplekoplossingen.

Dankzij zijn compacte formaat kan de desktopunit afzonderlijk worden opgesteld of achter de monitor worden bevestigd als een “rugzakoplossing” om ruimte te besparen. De stille werking zonder ventilator, harde schijf of andere bewegende delen garandeert een aangename werksfeer. Het is bijzonder geschikt voor gebruik in bedrijven waar de gebruikers gestandaardiseerde activiteiten uitvoeren, zoals het onderhoud van databases of call-centertaken. Fujitsu bestempelt de Futro S100 als de voordeligste thin client in het totale portfolio.

Compacte flash-kaarten in de thin client

De mini-pc heeft een VIA Eden-processor met een kloksnelheid van 500 megahertz en één gigabyte DDR2 RAM. De ingebouwde VIA VX800 chipset zorgt voor het beeld. Een stille opslagmogelijkheid werd geboden door een interne module die Compact Flash geheugenkaarten accepteert. Deze zijn momenteel verkrijgbaar met maximaal 32 gigabyte. Ook aan boord zijn een Ethernet-interface, vier USB-poorten en elk een audio-ingang en -uitgang; WLAN is optioneel beschikbaar.

De Futro S100 van Fujitsu is compatibel met een breed scala aan server- en client-infrastructuren, waaronder het op Linux gebaseerde eLux of Windows CE 6.0. IT-BUSINESS heeft de prijs en de releasedatum voor de client-pc nog niet kunnen vaststellen.

Fujitsu biedt advies en een kosten-batenanalyse aan bedrijven die de overstap naar server-based computing overwegen.