Smb

SMB kan verwijzen naar:

Server Message Block

In computernetwerken is Server Message Block (SMB) een communicatieprotocol waarmee gebruikers bestanden, mappen, apparaten en andere bronnen kunnen delen met DOS en Windows. Het werd voor het eerst gelanceerd door IBM in 1983, maar volgende versies werden ontwikkeld door Microsoft om de prestaties en beveiliging te verbeteren. In 1996 probeerde Microsoft tevergeefs SMB te hernoemen naar Common Internet File System (CIFS), en alle toekomstige versies werden eenvoudig geïdentificeerd aan de hand van het versienummer (SMBvX.x).

SMB is een responsverzoekprotocol dat werkt in de applicatielaag. Het gebruikt poort 445 op TCP / IP om communicatie tussen apparaten op hetzelfde netwerk te vergemakkelijken. In huidige omgevingen zijn de NetBIOS API en veel netwerkproducten gebaseerd op het SMB-formaat, inclusief alle Windows-besturingssystemen sinds Windows 95. Samba, een open source SMB-implementatie uitgebracht in 1992, breidde de SMB-mogelijkheden uit naar Mac OS X en UNIX-gebaseerde besturingssystemen .

Kleine tot middelgrote bedrijven

Kleine tot middelgrote bedrijven (MKB), ook wel kleine tot middelgrote of kleine en middelgrote bedrijven genoemd, zijn bedrijven met een aantal werknemers of een jaaromzet onder een bepaalde drempel, afhankelijk van de bedrijfstak of fysieke locatie van het bedrijf. In de Verenigde Staten worden kleine bedrijven algemeen beschouwd als bedrijven met minder dan 100 werknemers, en middelgrote bedrijven zijn bedrijven met tussen de 100 en 999 werknemers. Kleine bedrijven kunnen ook worden gecategoriseerd als bedrijven met minder dan $ 50 miljoen aan jaaromzet, en middelgrote bedrijven kunnen worden gecategoriseerd als bedrijven die minstens $ 50 miljoen maar minder dan $ 1 miljard per jaar verdienen.

MKB-bedrijven werken meestal met beperkte budgetten, personeel en middelen. Als zodanig zijn de uitdagingen waarmee het MKB wordt geconfronteerd, anders dan die van grotere ondernemingen. Eigenaren van kleine tot middelgrote bedrijven houden zich primair bezig met budgetbeheer om de winst te maximaliseren, de kosten te minimaliseren en meer te doen met minder beschikbare middelen. Het mkb overtreft in de meeste gevallen grote ondernemingen, en veel overheidsinstellingen bieden speciale voordelen en prikkels om het mkb te helpen het hoofd boven water te houden.