Microsoft vervangt Select-licentiemodel door “Select Plus”

Industriegigant Microsoft schaft zijn Select-licentieprogramma geleidelijk af per 30 juni 2011, zo maakt het bedrijf bekend. Voor bedrijven met 250 of meer PC-werkstations in het “Select Plus”-volumemodel zullen dan nieuwe contracten worden gesloten. Bestaande tijdelijke contracten van Select worden door de wijzigingen niet beïnvloed. Ze zullen op de lange termijn vervallen.

Microsoft streeft ernaar dat Select Plus-contracten de wijdverbreide Select-contracten gaan vervangen. De grootste verschillen: In tegenstelling tot het vorige “Select”-model lopen de “Select Plus”-contracten voor onbeperkte duur en zorgt een uniforme klanten-ID voor efficiëntere processen. Het “Select Plus”-licentiemodel, dat al in het najaar van 2008 werd geïntroduceerd, is ook vereenvoudigd om nog meer klanten aan te trekken.

Datum: 1 juni 2011

De Select-licentiecontracten met een vaste looptijd zullen vanaf 1 juli 2011 niet meer opnieuw worden uitgegeven, zo heeft Microsoft aangekondigd. Volgens een evaluatie van Microsoft zijn het vooral middelgrote en grote ondernemingen die van “Select Plus” profiteren: Het model is gebaseerd op een groepsbrede, eeuwigdurende licentieovereenkomst met een enkele klant-ID, die de gedecentraliseerde aankoop en het beheer van software vergemakkelijkt. “Select Plus” ondersteunt ook software asset management (SAM) in de hele onderneming, biedt geautomatiseerde kortingsopties en uitgebreide software assurance (SA).

Software Asset Management helpt bedrijven hun software-inventaris beter te beheren. De Software Assurance op maat omvat een speciaal onderhoudsaanbod van Microsoft en omvat onder andere trainingsaanbiedingen, ondersteuning, extra licentiegebruiksovereenkomsten voor thuiskantoren en snellere toegang tot opvolgende versies van de gelicentieerde software.

Een gemakkelijke korting

Een geautomatiseerde korting vereenvoudigt ook de aankoop: als systeemhuizen of bedrijven Microsoft-software bestellen als onderdeel van het “Select Plus”-contract, worden deze licenties automatisch meegenomen in de kortingsberekening. Bij de aankoop van extra software betaalt het bedrijf minder – zodra het volgende hogere kortingsniveau is bereikt.

“Software is een belangrijk bezit in bedrijven. Bedrijven moeten hun bestaande IT-oplossingen optimaal beheren en het bestaande besparingspotentieel realiseren om enerzijds aan de compliance-richtlijnen te voldoen en anderzijds nieuwe investeringen in innovatieve IT te kunnen doen,” verklaart Marcel Schneider, Managing Director van Microsoft Deutschland GmbH. “Select Plus” biedt onze klanten meer transparantie. Door de groepsbrede uniforme klant-ID hebben bedrijven op elk moment een overzicht van hun bestaande IT en kunnen zij decentraal software aanschaffen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Vooral grote middelgrote ondernemingen en concerns met vestigingen in het buitenland of dochterondernemingen profiteren hiervan.”

Ondernemingen die tot nu toe gebruik maakten van het Select-aanbod, kunnen te allen tijde overstappen op “Select Plus”.

Microsoft’s portaal voor volumelicenties bevat meer details.