Thomas Kasper: grote plannen met Carbonite

Carbonite lanceert een omvangrijk channelprogramma in de DACH-regio. Thomas Kasper is als Executive Director verantwoordelijk voor de verkoop van hybride back-up- en business continuity-oplossingen.

Thomas Kasper, voormalig lid van de raad van bestuur van broadliner Tech Data, heeft een nieuwe missie: als Executive Director Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bij Carbonite is hij nu verantwoordelijk voor de kanaalverkoop van de hybride back-up- en business continuity-oplossingen van de fabrikant. Om de expansie in de DACH-regio te stimuleren, zal hij in eerste instantie het Duitse Carbonite-team vanuit München opbouwen.

Op dit moment maken wereldwijd zo’n 75.000 kleine en middelgrote ondernemingen gebruik van de bedrijfscontinuïteitsoplossingen van Carbonite. De fabrikant heeft een multi-level partnerprogramma ontworpen voor de marketing, die uitsluitend via gekwalificeerde vakhandelaren zal plaatsvinden. Het is bedoeld om billijke marges voor de gespecialiseerde handel mogelijk te maken en tegelijkertijd intensieve steun te bieden.

De fabrikant ziet een exponentiële groei van de vraag naar cloud- en hybride oplossingen bij kleine en middelgrote ondernemingen in Duitsland. Voor hen is “Carbonite Server Backup” de juiste oplossing, volgens Pete Lamson, Senior Vice President Sales & Marketing bij Carbonite, met hoge beveiligingsnormen en de combinatie van lokale back-up-, versleutelings- en cloudback-upfuncties. “De hoogontwikkelde Duitse IT-markt, met meer dan 3,6 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen, heeft een sleutelfunctie voor onze strategie om via de vakhandel uit te breiden”, aldus de manager, die daarmee de betrokkenheid van het bedrijf bij de DACH-regio onderstreept.

De gegevens in “Carbonite Server Backup” worden uitsluitend gehost in datacenters binnen Europa en versleuteld met 128 (intern) of 256-bit AES (extern). Een hybride back-upprocedure maakt het parallel gebruik van back-ups in de cloud en in lokale omgevingen mogelijk. Het portfolio omvat ook hot back-ups van databaseomgevingen en de eenvoudige back-up van virtuele serveromgevingen.