Mini firewall voor kleine teams van Securepoint

Met de Black Dwarf firewall biedt Securepoint letterlijk een dwerg aan. De hardware is niet eens zo groot als een paperback boek. Met het as-a-service-model richt de fabrikant zich voor het eerst op een IT-beveiligingsdienst.

Om aan de eisen van systeemhuispartners te voldoen, introduceert Securepoint een nieuw servicemodel. Met “Black Dwarf as a Service” richt de firewallfabrikant zich voor het eerst op een IT-beveiligingsdienst.

De bundel levert een firewall samen met volledig beheerde functies vanuit de cloud en is met name geschikt voor gebruik in kleine bedrijven en teams.

Zoals alle UTM-firewalls van de fabrikant uit Lüneburg wordt ook Black Dwarf as a Service in realtime voorzien van beveiligingsupdates vanuit de eigen Cyber Defense Cloud en beschikt het over diverse configuratiemogelijkheden. Het Unified Security Report, dat wordt meegeleverd met alle NextGen UTM firewalls, Antivirus Pro en Mobile Security van Securepoint, is al in het pakket opgenomen. Een verkeerslichtsysteem toont de huidige beveiligingsstatus en welke maatregelen de gebruiker eventueel moet nemen.

Met de licentie krijgen systeemhuizen onbeperkte garantie op de hardware en de mogelijkheid om de hardware nog voor het verlopen van de garantie om te ruilen, zodat de garantieafhandeling sneller verloopt. Partners kunnen kiezen voor de maandelijkse of jaarlijkse betalingsmethode, afhankelijk van hun behoeften.