Lenovo herschikt management van Motorola in Duitsland

Lenovo herschikt het management van de Mobile Business Group in Duitsland, die als Motorola Smartphones op de markt wordt gebracht. Martin Börner neemt het roer over als chief executive, Björn Simski als hoofd verkoop. Beiden begonnen bij Motorola in de vroege jaren 2000.

Lenovo herschikt het management van zijn Mobile Business Group in Duitsland. De divisie zal worden verkocht onder het smartphone-merk Motorola.

Martin Börner, uitvoerend directeur en algemeen directeur van Mobile Business Group Duitsland bij Motorola

Martin Börner, uitvoerend directeur en algemeen directeur van Mobile Business Group Duitsland bij Motorola

Martin Börner staat sinds 1 november aan het hoofd van Mobile Business Group Duitsland als uitvoerend directeur en algemeen directeur. Börner bekleedde voordien een aantal managementfuncties in de sector van de mobiele communicatie. De directeur was onder meer bestuurslid van Bitkom en was als Corporate Vice President verantwoordelijk voor de Duitse activiteiten van Samsung Electronics. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties bij Wayfinder, Sendo en Palm. Hij begon zijn loopbaan in de telecommunicatie bij Motorola, waar hij tot 2002 de Motorola Razr op de markt bracht als Assistant General Manager en Director Distribution. Börner nam een functie over die al meer dan een jaar vacant was.

Nieuwe verkoopdirecteur

Björn Simski, verkoopdirecteur bij Motorola Duitsland

Björn Simski, verkoopdirecteur bij Motorola Duitsland

Ook nieuw aan boord is Björn Simski, die nu als verkoopdirecteur verantwoordelijk is voor de verkoop van Motorola in Duitsland. Voorafgaand aan zijn Motorola-carrière was Simski Vice President Sales voor BBK-dochter Vivo. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties bij Samsung. Eerdere functies zijn die van Palm en Motorola, waar de twee managers reeds met succes hebben samengewerkt. Zijn positie is nieuw gecreëerd in deze vorm.