Watchguard breidt de Firebox M-serie uit

Watchguard richt zich met de M290, M390, M590 en M690 UTM-firewalls op het midden- en kleinbedrijf. Zij kunnen die gebruiken om gecodeerde malware op te sporen. Daarnaast maken de firewalls het onder meer mogelijk om een beveiligingsbeleid op te stellen.

Volgens het Internet Security Report Q2 2021 van Watchguard is 91 procent van de malware nu versleuteld. De fabrikant speelt hierop in met nieuwe UTM-firewalls uit de Firebox M-serie. De modellen M290, M390, M590 en M690 zijn nieuw.

Met een gegevensdoorvoer tot 4,6 Gbit/s leveren ze de prestaties om HTTPS-gegevensverkeer te verwerken en versleutelde bedreigingen te identificeren.

Gebruikers kunnen de hardwaremodellen integreren in het Unified Security Platform van de fabrikant. Van daaruit kan een beveiligingsbeleid worden opgesteld. Andere functies zijn de weergave van loggegevens van de afgelopen 30 dagen, zoekmechanismen en geautomatiseerde rapportage.

De appliances maken ook samenwerking mogelijk met andere oplossingen uit het Watchguard-portfolio: de multifactor authenticatie-oplossing AuthPoint of de WLAN-toegangspunten van Watchguard.