C4B breidt Deutsche Telekom’s Cloud PBX uit

De softwarefabrikant C4B biedt nu een uitbreiding voor Deutsche Telekom’s DeutschlandLAN Cloud PBX. Dit voegt verenigde communicatiefuncties van de XPhone Connect-oplossing toe aan het telefoonsysteem.

Telefonie vanuit de cloud wordt ook steeds populairder in Duitsland. De telecommunicatiegigant Deutsche Telekom biedt een telefoonsysteem uit de cloud met de DeutschlandLAN Cloud PBX. Nu breidt C4B de Cloud PBX uit met de UC-oplossing XPhone Connect. “XPhone breidt de reikwijdte van de Cloud PBX aanzienlijk uit, het verbindt verschillende PBX’en en integreert communicatie met tal van bedrijfsapplicaties,” meldt Anna Schleipfer-Chakhchoukh, Key Account Manager bij UC-specialist en jarenlange telecomleverancier C4B Com For Business.

Uitrusting

Door XPhone worden de functies van de Cloud PBX aangevuld. Zo kunnen verschillende gegevensbronnen uit ERP/CRM-systemen, Outlook, Active Directory of DATEV worden aangesloten. Bovendien bundelt XPhone alle contacten en maakt ze beschikbaar voor gebruikers via gratis tekst zoeken. Gegevens van de aangesloten bedrijfstoepassingen kunnen in de XPhone Client worden weergegeven via het bijbehorende dashboard. Voor het beheer van de aanwezigheid is een teampaneel beschikbaar, dat de beschikbaarheid van teams en afdelingen in kaart brengt. Daarnaast is er ook een mobiele app, waarmee de aanwezigheidsstatus kan worden aangepast en indien nodig gesprekken kunnen worden doorgeschakeld.

Klanten die gebruik maken van de Deutsche Telekom MagentaEINS Business diensten en de Cloud PBX Voicemail kunnen deze nu ook gebruiken via de Connect Client. Op die manier kunnen lopende gesprekken met één klik naar de smartphone worden doorgeschakeld. Bovendien worden gesprekken op de smartphone geregistreerd in het journaal van de XPhone Client en is de telefoniestatus op de mobiele telefoon ook zichtbaar voor collega’s.

Met XPhone Connect in de Cloud

Volgens C4B kunnen klanten met XPhone in fasen naar de cloud migreren. Terwijl een bestaande PBX bijvoorbeeld nog op het hoofdkantoor wordt gebruikt, kan de DeutschlandLAN Cloud PBX tegelijkertijd op andere locaties worden geïntroduceerd. “Met XPhone maken alle medewerkers deel uit van hetzelfde communicatieplatform en kunnen ze bijvoorbeeld met elkaar chatten en hun scherm delen. Aanwezigheidsinformatie wordt ook uitgewisseld tussen PBX’en,” legt Schleipfer-Chakhchoukh uit.