Nfon koopt Deutsche Telefon Standard AG

Nfon haalt 17 miljoen euro op om Deutsche Telefon Standard AG over te nemen. De provider is gespecialiseerd in DSL- en SIP-trunkoplossingen en legt ook gewicht in de schaal als het gaat om cloud. Nfon wil de overname dit kwartaal afronden

Nfon neemt Deutsche Telefon Standard AG over. Met de deal zet Nfon zijn expansiestrategie voort en wil het een gewichtige stem hebben op het gebied van cloud-telefonie. Deutsche Telefon Standard AG is een specialist voor DSL en SIP trunk oplossingen. Met CentrexX heeft de provider ook expertise in telefoonsystemen vanuit de cloud. Wat de producten betreft, legde Nfon vorig jaar al de basis voor toekomstige groei met de lancering van zijn communicatieplatform Cloudya.

Met de overname breidt Nfon zijn klantenbestand uit met meer dan 35.000 SIP-trunkkanalen en meer dan 50.000 extensies. Dit betekent een groei van 16 procent. Het partnernetwerk breidt uit tot meer dan 2.000 partners.

Hans Szymanski, CEO van Nfon: “We willen de nummer 1 worden voor cloud-telefonie in Europa. Door de overname krijgen we uitstekende werknemers voor ons bedrijf. Tegelijkertijd vullen wij onze productportefeuille aan, verbreden wij ons klantenbestand en openen wij extra verkoopkanalen door ons partnernetwerk uit te breiden”. Deutsche Telefon Standard AG uit Mainz werd opgericht in 2007 en telt 65 werknemers.