Zyxel breidt cloud-netwerkplatform Nebula uit

Nebula, de cloud-gebaseerde netwerkoplossing van Zyxel, wordt door de fabrikant uitgebreid met de USG Flex firewall-serie. De apparaten stellen bedrijven in staat om externe werknemers aan te sluiten op bedrijfsnetwerken en tegelijkertijd het beveiligingsbeleid te handhaven.

Als onderdeel van het Nebula-cloudnetwerkplatform bieden de nieuwe USG Flex-firewalls van Zyxel een gecentraliseerde benadering van zero-trust-netwerkbeveiliging. Deze toevoeging aan het platform biedt beheerders op regels gebaseerd beveiligingsbeleid waarmee afwijkingen kunnen worden opgespoord met anti-malware, inbraakdetectie en -preventie en URL-bedreigingsfilters. Wanneer de firewalls een bedreiging op een van de aangesloten clients identificeren, synchroniseren ze automatisch met het Nebula Control Centre. Zij geven vervolgens alle relevante veiligheidsbeleidslijnen door aan de toegangspunten op de netwerklocatie. De bijbehorende client aan de rand van het netwerk wordt geblokkeerd of in quarantaine geplaatst om de bedreiging in te dammen en verdere schade te voorkomen.

Werken zoals op kantoor

Of medewerkers nu op kantoor, thuis of onderweg toegang hebben tot het netwerk, beheerders kunnen op alle netwerken hetzelfde beveiligingsbeleid toepassen. Bovendien kunnen bedrijven met de functie Remote Access Points hun werknemers buiten het kantoor veilige, draadloze toegang tot het bedrijfsnetwerk bieden. Beheerders kunnen de access points vooraf configureren om versleutelde tunnels tot stand te brengen tussen externe sites en een USG Flex Firewall in het kantoor. Zodra het voorgeconfigureerde toegangspunt op de externe site met het internet is verbonden, maakt het automatisch verbinding met de interne site. Hierdoor heeft de gebruiker toegang tot het bedrijfsnetwerk alsof hij op kantoor is.

De USG Flex Firewalls zijn gebaseerd op de nieuwe firmwareversie ZLD5.0, die Zyxel als gratis upgrade aanbiedt voor alle firewalls in de nieuwe serie en die kan worden gedownload vanuit de cloud via de interface voor apparaatbeheer. Daarnaast standaardiseert Zyxel de licentieservice voor netwerkbeheer en -beveiliging met de overstap naar een apparaatgebaseerd licentiemodel voor alle Nebula-compatibele apparaten.