Alexander Kläger wordt hoofd SAP Duitsland

In de Duitse organisatie van SAP vervangt Alexander Kläger per 1 augustus de vorige managing director Daniel Holz, die naar Google overstapt. Kläger was eerder bij de softwaregigant verantwoordelijk voor de cloudbusiness in Centraal- en Oost-Europa.

Wisseling aan de top van SAP Duitsland: Alexander Kläger neemt op 1 augustus 2020 als Managing Director de verantwoordelijkheid over de verkooporganisatie op de Duitse markt over. In deze functie volgt de 49-jarige Daniel Holz op, die het in Walldorf gevestigde bedrijf op eigen verzoek verlaat. Volgens mediaberichten gaat de manager naar de internetgigant Google, waar hij vanaf oktober aan het hoofd komt te staan van de cloudactiviteiten in Europa.

Kläger was eerder Chief Operating Officer (COO) en hoofd Cloud voor de regio Centraal- en Oost-Europa bij het softwareconcern. Daarvoor was hij zes jaar lang lid van het Duitse managementteam van SAP, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop aan klanten in de proces- en consumentengoederenindustrie en de dienstensector.

Voordat Kläger in de herfst van 2012 bij de ERP-specialist in dienst trad, werkte hij vijf jaar bij Hewlett-Packard Duitsland, waar hij leidinggevende service- en verkoopfuncties in de softwaresector bekleedde. Tussen 2001 en 2007 werkte de bedrijfseconoom voor IBM Duitsland als Software Sales Manager en Key Account Manager. Hij heeft onder meer gewerkt bij Arthur Andersen Consulting (nu Accenture), waar hij SAP-consultant was.