De toekomst van de IT-industrie

Marktonderzoekers van IDC durven in de toekomst te kijken en voorspellen dat tegen 2023 bijna elk bedrijf in een steeds verder gedigitaliseerde wereldeconomie een “digital native” zal zijn. Daarnaast laat de prognose zien wat naar verwachting de IT-markt de komende vijf jaar zal aansturen.

In de afgelopen jaren heeft digitalisering zijn intrede gedaan in bedrijven door te vertrouwen op technologieën als de cloud, smartphone-apps, Big Data & Analytics, maar ook sociale media en innovatie-aanjagers als het Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en augmented en virtual reality (AR/VR).

Volgens IDC is de ontwikkeling van de digitale transformatie onlangs de tweede fase ingegaan. Het tempo blijft toenemen nu bedrijven “innovatiegolven” lanceren die de digitalisering naar nieuwe gebieden stuwen, toegang krijgen tot enorme hoeveelheden gegevens, de ontwikkeling van apps en diensten snel versnellen (naarmate de vraag van klanten toeneemt) en het vertrouwen in gegevensbeveiliging vergroten. In deze veranderende technologie- en bedrijfsomgeving breiden bedrijven hun digitale innovatiecapaciteiten uit om te kunnen concurreren en slagen in de snel digitaliserende wereldeconomie.

Marktonderzoekers van IDC schetsen aan de hand van tien punten wat de wereldwijde IT-industrie de komende vijf jaar mag verwachten:

  • Tegen 2022 zal meer dan 60 procent van het mondiale bbp gedigitaliseerd zijn, waarbij de groei in elke bedrijfstak zal worden gestimuleerd door digitaal verbeterde aanbiedingen, processen en transacties. Leiders in elk bedrijf moeten digitale transformatie bovenaan hun prioriteitenlijst zetten. Organisaties die er niet in slagen hun diensten en activiteiten op alle niveaus aan te passen, zullen moeten concurreren om een steeds kleiner deel van hun traditionele markt.
  • Tegen 2023 zal 75 procent van alle IT-uitgaven aan technologie afkomstig zijn van externe leveranciers, aangezien meer dan 90 procent van alle bedrijven “digitaal-native” IT-omgevingen bouwt om te slagen in de digitale economie. Bijna de helft van alle recent ondervraagde bedrijven zegt “digitaal afgestemd” te zijn, wat betekent dat ze al hebben besloten een in de organisatie geïntegreerde digitale strategie en architectuur te ontwikkelen, die grotendeels overeenkomt met de strategie van native-digital-bedrijven: cloud-centrische diensten, gebruik van agile- en DevOps-methodologieën, aansluiting op digitale innovatieplatforms en -gemeenschappen, en een focus op geïntegreerd gegevensbeheer en monetisatie.
  • Tegen 2022 zal meer dan 40 procent van de cloudimplementaties worden uitgebreid met edge computing-mogelijkheden (gedistribueerde rekenkracht) en zal 25 procent van de eindpunten en systemen AI-algoritmen uitvoeren. De digitale gegevensverwerkingscapaciteit zal enorm toenemen omdat er een verschuiving zal plaatsvinden: Weg van cloudinfrastructuren en gecentraliseerde bedrijfstoepassingen en -diensten, en in de richting van eindapparaten (zoals sensoren, smartphones, camera’s) die dicht bij de gegevensbron staan. AI-diensten zullen de eerste – en sterk marktbepalende – toepassingen zijn die publieke cloudfuncties naar eindapparaten verplaatsen.
  • Tegen 2022 zal 90 procent van alle toepassingen een microservicesarchitectuur hebben die de mogelijkheid om code van derden te ontwikkelen, debuggen, bijwerken en gebruiken verbetert; 35 procent van alle productietoepassingen zal cloud-native zijn. De eis van de digitale economie om applicaties van hoge kwaliteit te ontwikkelen die gelijke tred houden met het tempo van het bedrijfsleven, drijft de verschuiving naar “hyper-agile applicaties” aan: zeer modulair, gedistribueerd, met continue updates en gebruikmakend van cloud-native technologieën zoals containers en serverless computing. In combinatie met DevOps en agile benaderingen en methodologieën kunnen bedrijven hun vermogen om snel digitale innovatie te leveren drastisch verbeteren, met een frequentie die 50 tot 100 keer hoger ligt dan bij traditionele benaderingen.
  • Tegen 2024 zal een nieuwe klasse van professionele ontwikkelaars die code produceren zonder zelfgeschreven routines het aantal ontwikkelaars met 30 procent doen toenemen en de digitale transformatie versnellen. Bedrijven die steeds sneller digitale oplossingen kunnen leveren, zullen zich wenden tot een nieuwe klasse van ontwikkelaars die gebruik maken van visueel gestuurde ontwikkeltools, low-code en no-code ontwikkelplatforms, en modelgebaseerde ontwikkeltools om digitale oplossingen te creëren en te verbeteren. Tegen 2024 zal de wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars door deze nieuwe generatie ontwikkelaars met bijna een derde zijn gegroeid.
  • Van 2018 tot 2023 zullen nieuwe tools en platforms, meer ontwikkelaars, agile methodologieën en intensief codehergebruik 500 miljoen nieuwe applicaties creëren – evenveel als in de afgelopen 40 jaar. Deze explosieve groei in de ontwikkeling en levering van apps en diensten is het gevolg van de verschuiving naar hyper-agile app technologieën, architecturen en methodologieën, en het groeiende aantal ontwikkelaars dat nauwelijks nog nieuwe code hoeft te schrijven. “Het vermogen om het volume en de snelheid van digitale innovatie te versnellen zal de belangrijkste nieuwe benchmark zijn voor ondernemingen die concurreren in de digitale economie”, voegt Gens toe.
  • Tegen 2022 zal 25 procent van alle publieke cloudtoepassingen draaien op niet-x86 CPU’s (inclusief kwantumprocessors); tegen 2022 zullen ondernemingen meer uitgeven aan verticale SaaS-toepassingen dan aan horizontale toepassingen. Door nieuwe innovaties zal het aantal gebruikssituaties dat door IT-technologie kan worden opgelost, aanzienlijk toenemen, wat op zijn beurt het aantal gespecialiseerde IT-eisen zal doen toenemen. Op infrastructuurniveau leiden de parallelle verwerkingseisen van AI tot een meer heterogeen processorlandschap. Ook kiezen bedrijven bijna twee keer zo vaak voor verticaal gespecialiseerde SaaS-toepassingen als voor horizontale toepassingen.
  • Tegen 2024 zullen AI-gebaseerde gebruikersinterfaces en procesautomatisering een derde van de huidige schermgebaseerde toepassingen vervangen. Tegen 2022 zal 30 procent van de bedrijven spraaktechnologie gebruiken om met hun klanten te communiceren. Een van de duidelijkste en krachtigste veranderingen van AI zal zijn dat het een steeds grotere rol gaat spelen als de belangrijkste interface (UI) voor een groeiend aantal toepassingen en diensten. Tegelijkertijd zal AI de automatisering van processen aansturen om activiteiten die voorheen door mensen werden uitgevoerd in B2B en B2C te optimaliseren en te vervangen. IDC verwacht dat op AI gebaseerde spraakinterfaces en andere AI-interfaces steeds meer gemeengoed zullen worden, terwijl de toenemende automatisering de productiviteit van werknemers zal maximaliseren.
  • Tegen 2022 zal 50 procent van alle servergegevens die worden overgedragen en opgeslagen versleuteld zijn, zullen AI-toepassingen meer dan 50 procent van de beveiligingswaarschuwingen afhandelen en zullen 150 miljoen mensen gebruikmaken van op blockchain gebaseerde digitale identiteiten. De veiligheid en het vertrouwen in nieuwe technologie nemen toe met de veelheid van innovaties. Zij zullen het vertrouwen in de veiligheid van gegevens (door middel van uitgebreide encryptie) en de integriteit van digitale identiteiten (door middel van blockchains) vergroten. Dat geldt ook voor realtime bedreigingsbeheer dat is gebaseerd op machinaal leren, data-analyse en andere datawetenschappelijke modellen.
  • In 2022 zal 80 procent van de IaaS/PaaS-implementaties plaatsvinden op de vier grootste cloudplatforms, maar in 2024 zal 90 procent van de 1000 grootste bedrijven lock-in voorkomen door middel van multi- en hybride-cloudtechnieken en -tools. In de komende 4 tot 5 jaar zullen ondernemingen geïntegreerde hybride en multi-cloud tools en strategieën invoeren voor verschillende toepassingen en scenario’s. Het ontbreken van een alomvattende strategie zal echter resulteren in een gebrekkige voorziening van middelen, gebrek aan toegang tot de beste technische innovaties, langere tijden voor het identificeren en oplossen van problemen, en beperkte partnerondersteuning.

.