Infinigate krijgt nieuwe investeerder

De private-equitymaatschappij Bridgepoint neemt een meerderheidsaandeel in de beveiligingsdistributeur Infinigate. Daarbij neemt het Britse bedrijf de aandelen over van investeerder HIG Capital, die zich in 2017 bij het Zwitserse bedrijf aansloot.

Na vier jaar krijgt Infinigate een nieuwe eigenaar: het Britse kapitaalbedrijf Bridgepoint neemt de meerderheid in de Zwitserse distributeur over, die eerder in handen was van HIG Capital. De Amerikaanse investeerder nam in februari 2017 een belang in de beveiligingsspecialist met hoofdkantoor in Rotkreuz. Destijds verwachtten de managers van Infinigate dat de private-equitymaatschappij financiële steun zou verlenen voor overnames en de geografische uitbreiding van de onderneming. De huidige verandering van eigenaar brengt geen veranderingen in het beheer of de strategie van de groep met zich mee.

Bridgepoint beheert momenteel fondsen met een totale waarde van 26 miljard euro. Bij haar investeringen richt de investeringsmaatschappij zich op middelgrote ondernemingen waarvan zij de bedrijfsontwikkeling wil bevorderen. De Britten hebben elf kantoren in Europa, Amerika en Azië. Een Duits kantoor is gevestigd in Frankfurt/Main. “Met Bridgepoint hebben we een partner gevonden die ons strategische, snelgroeiende bedrijfsgebied begrijpt en die ons zal ondersteunen bij het realiseren van onze ambities voor verdere groei”, zegt Klaus Schlichtherle, CEO bij Infinigate.

Verdubbeling inkomsten

Infinigate ondersteunt gespecialiseerde resellerpartners bij het vermarkten van cyberbeveiligingsoplossingen door middel van training, advies en andere diensten op het gebied van technologie, marketing en verkoop. De distributeur is momenteel aanwezig in de DACH-regio, de Benelux, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Voor het lopende boekjaar, dat op 31 maart afloopt, verwacht de groep een omzet van ongeveer 630 miljoen euro. Daarmee zijn de inkomsten van het bedrijf, die in het boekjaar 2015 / 2016 296 miljoen euro bedroegen, in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld.

Sinds de toetreding van HIG vier jaar geleden is het aantal werknemers van Infinigate gestegen van 250 naar 450. In 2018 nam de distributeur de Nederlandse VAD Crypsys en de managed services specialist Acmeo uit Hannover over.