Malwarebytes sluit distributieovereenkomst met Infinigate

De beveiligingsleverancier Malwarebytes is een samenwerking overeengekomen met de VAD Infinigate voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië. Dit is de tweede grote distributieovereenkomst van de Californische fabrikant binnen drie maanden.

Malwarebytes is zijn channel business in Europa aan het pushen. De Californische beveiligingsleverancier verkoopt zijn zakelijke producten nu in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH) aan IT-detailhandelaars via de distributeur Infinigate. De basis hiervoor is een alomvattende overeenkomst die beide ondernemingen zijn overeengekomen voor de DACH-regio en Scandinavië. Tot nu toe werkten de anti-malwarefabrikant en de Duits-Zwitserse beveiligings-VAD al samen in Frankrijk.

Dit is de tweede vergaande distributieovereenkomst van Malwarebytes binnen drie maanden. In juni bereikte de provider overeenstemming over een partnerschap voor heel Europa met de pas opgerichte Nuvias Group, waartoe de VAD’s Wick Hill en Zycko behoren. Op basis van het contract distribueert beveiligingsspecialist Wick Hill de bedrijfssoftware van de Californiër niet alleen in de DACH-regio, maar ook in de Benelux, Frankrijk, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Malwarebytes is opgericht in 2008. Het bedrijf uit Santa Clara richt zich met zijn anti-malware op particuliere en commerciële gebruikers. De fabrikant heeft zijn eigen heuristiek ontwikkeld die ook malware moet detecteren die door klassieke antivirusscanners niet per handtekening wordt herkend. Daartoe analyseert de Malwarebytes-technologie het gedrag van programma’s en slaat alarm zodra verdachte processen worden gestart.

Stijgende vraag

De fabrikant besloot de samenwerking met Infinigate uit te breiden naar DACH en Scandinavië omdat het sinds enkele maanden een stijgende vraag van bedrijven naar zijn beveiligingsproducten constateert, zo legt Anthony O’Mara, Vice President EMEA bij Malwarebytes, uit. “Aangezien we in Frankrijk al succesvol samenwerken, was de verkoopuitbreiding met de distributeur een voor de hand liggende keuze.” O’Mara wijt de toenemende vraag aan de ontwikkeling dat bedreigingen van bedrijfs-IT complexer worden en aanvallen vanaf het netwerk intelligenter worden.

Bij de Duitse dochteronderneming van Infinigate in Oberhaching zijn hoge verwachtingen aan het partnerschap verbonden. “De producten van Malwarebytes behoren tot de beste die momenteel op de markt beschikbaar zijn,” zegt Andreas Bechtold, Managing Director van Infinigate Duitsland. De samenwerking met de fabrikant stelt de distributeur in staat zijn verkooppartners “een essentieel onderdeel van een totaaloplossing” aan te bieden.