Smartdial knoopt een reseller-netwerk aan elkaar

Telefonie evolueert voortdurend. De Smartdial-software breidt de functies uit in de richting van informatiebeheer, bijvoorbeeld. Voor de marketing worden nu wederverkopers gezocht.

Alexander Graham Bell vond de telefoon niet uit, maar hij wordt wel beschouwd als de eerste die munt sloeg uit de technologie door de ideeën van zijn voorgangers verder te ontwikkelen. Vanaf het moment dat de telefoon in 1876 klaar was voor de markt, is de evolutie ervan gestaag doorgegaan tot op de dag van vandaag. De IP-technologieën leveren momenteel voortdurend nieuwe ideeën op. Wanneer PC’s op het telefoonnet worden aangesloten via de “Telephony Application Programming Interface” (TAPI), ontstaan er veel meer communicatiemogelijkheden dan alleen telefoneren.

Brug naar informatiebeheer

original.jpg

De Smartdial-software bevindt zich op het kruispunt van telefonie en PC-toepassingen en slaat een brug naar informatiebeheer. Tot de kernfuncties behoren de herkenning van telefoonnummers in e-mails en teksten, het samenvoegen van verschillende contactbronnen en de mogelijkheid om telefoonnummers te bellen met één druk op de knop.

Nu waagt het jonge bedrijf zich ook aan indirecte verkoop, zoals Thomas Witzel, Managing Director van Info.Expert GmbH en mede-ontwikkelaar van Smartdial, uitlegde in een interview met IT-BUSINESS. De directeur vindt: “De implementatie van Smartdial maakt extra business mogelijk door consulting en service.”

Lucatieve marges

Afhankelijk van de omvang van het project schat Witzel de mogelijke softwaremarge op 20 tot 30 procent. Info.Expert wil resellers op verschillende manieren ondersteunen in hun dagelijkse business. Het bedrijf biedt bijvoorbeeld adviesondersteuning voor mogelijke inzetscenario’s, voor integratie in de interne processen van het bedrijf, alsmede opleiding en ondersteuning voor configuratie, verpakking en uitrol. Actieve verkooppartners ontvangen een gratis demolicentie voor vijf gebruikers voor eigen gebruik en voor demonstratiedoeleinden. Als er meer eigen licenties nodig zijn, krijgt de reseller deze met 50 procent korting.

Een demonstratievideo, een gratis demoversie, nadere informatie en contactmogelijkheden zijn beschikbaar via de website van het bedrijf op www.smartdial.de.