Exertis neemt Comm-Tec over

De audio-video-distributeur Comm-Tec glijdt onder één groot dak. De nieuwe moedermaatschappij is Exertis, een dochteronderneming van DCC Technology Trading, die ook eigenaar is van Exertis Hammer en Exertis Connect. De partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken.

De Ierse distributeur Exertis neemt de Duitse AV-distributeur Comm-Tec over. Exertis is het merk waaronder de onderneming DCC Technology Trading opereert. De internationale verkoop- en marketinggroep GCC is actief op vier gebieden: Vloeibaar Petroleum Gas (LPG), Kleinhandel & Olie, Gezondheidszorg en Technologie. Voor insiders is Exertis ook bekend als de moeder van de opslagdistributeur Exertis Hammer en het voormalige Fröhlich & Walter (nu Exertis Connect).

Met Comm-Tec is er nu een distributeur voor professionele AV-oplossingen bijgekomen. Het portfolio omvat presentatiehardware, digital signage & media-oplossingen, signaalbeheer, oplossingen voor vergaderzalen en rekken & bevestigingen. Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in de buurt van Stuttgart heeft, behaalde in het afgelopen boekjaar een omzet van 90 miljoen euro en heeft 150 mensen in dienst in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje, alsmede in verkoopkantoren in Oost-Europa. Tot de gedistribueerde fabrikanten behoren bedrijven als Barco, Brightsign, Chief, Gefen, Middle Atlantic, Newline en QSC.

Gerry O’Keeffe, Exertis International Managing Director, licht de overname toe: “Pro Audio-Visual is een strategische prioriteit voor Exertis, gebaseerd op een reeds sterke marktpositie in het VK&I, Scandinavië en Frankrijk, en op recente overnames in Noord-Amerika. Comm-Tec is een belangrijke investering in ons voortdurende groeiverhaal, omdat het klanten en leveranciers een platform van wereldklasse biedt in Europa en ons, samen met Exertis’ Supply Chain Solutions business, in staat stelt wereldwijd te distribueren in deze belangrijke en groeiende categorie”

.