Silver Peak werkt samen met KDDI Europe

Volgens marktonderzoekers zal eind 2019 60 procent van alle bedrijven software-defined WAN’s gebruiken. Silver Peak en KDDI Europe zijn al van plan om samen te werken aan overeenkomstige diensten.

De Europese tak van telecombedrijf KDDI (KDDI Europe) wil in de toekomst gelaagde managed SD-WAN-diensten gaan aanbieden op basis van de UnityEdge Connect-oplossing van Silver Peak Systems (Silver Peak). Dat hebben de twee bedrijven nu bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.

Met de “wereldwijde samenwerking” spelen de twee providers in op een sterk groeiende belangstelling voor tiered managed SD-WAN-diensten. Om dit te bevestigen wijzen KDDI Europe en Silver Peak op een prognose van IDC marktonderzoekers. Volgens deze zal 60 procent van alle bedrijven tegen eind 2019 gebruikmaken van softwaregedefinieerde WAN’s.

Het nu aangekondigde aanbod is gericht op middelgrote en grote bedrijven die gebruikmaken van geografisch verspreide locaties en in toenemende mate toegang hebben tot clouddiensten. Het doel is deze organisaties te voorzien van kosteneffectieve, hoogwaardige netwerkverbindingen waarmee werknemers efficiënt toegang kunnen krijgen tot datacenters en cloudapplicaties. Service level agreements maken ook deel uit van het aanbod.

Vanuit het oogpunt van KDDI Europe spraken de functionele reikwijdte en prestaties van EdgeConnect in het voordeel van samenwerking met Silver Peak. De oplossing heeft bijvoorbeeld een geïntegreerde WAN-optimalisatie. Voorts zouden internetonderbrekingen centraal kunnen worden georchestreerd op basis van individuele toepassingen. De volgende beslissingscriteria werden in detail bestudeerd:

  • Gemakkelijke aanpasbaarheid als overlay-dienst voor bestaande en nieuwe klanten
  • De laagste totale eigendomskosten (TCO) in vergelijking met andere SD-WAN-aanbiedingen
  • De mogelijkheid, De mogelijkheid om gelaagde diensten aan te bieden met behulp van de geïntegreerde Unity Boost WAN-optimaliseringsoplossing
  • Het bieden van veilige lokale internettoegang (breakouts) waarmee filialen direct toegang hebben tot clouddiensten

Nick Polydorou, plaatsvervangend directeur netwerkverkoop bij KDDI Europe, licht toe: “Door de samenwerking met Silver Peak en de uitgebreide functies van de EdgeConnect SD-WAN-oplossing zijn we in staat om aan de behoeften van al onze wereldwijde klanten te voldoen. Tegelijkertijd verhogen we onze inkomsten en kunnen we voldoen aan de snel groeiende vraag naar WAN-diensten van de volgende generatie, waaronder beheerde diensten voor toegang tot cloudomgevingen.”