Telekom en Samsung stellen oplossingenpakket voor scholen samen

Samsung biedt met “Samsung New Learning” een compleet pakket software en hardware aan. Om het hybride onderwijs te vergemakkelijken, wordt het aanbod nu aangevuld met een passend tarief voor schoolbesturen en onderwijsinstellingen van Deutsche Telekom.

Samsung Electronics en Deutsche Telekom hebben een oplossingenpakket voor hybride onderwijs samengesteld. Samsung biedt al sinds het voorjaar een compleet pakket aan hardware en software voor scholen met het allround zorgeloze pakket “Samsung New Learning”. Dit wordt nu aangevuld met connectiviteit, zodat ook hybride onderwijs gemakkelijker moet worden. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft Telekom aan boord gehaald als samenwerkingspartner.

“Hybride leeromgevingen staan steeds meer in het middelpunt van onderwijsconcepten. Dit vereist niet alleen digitale eindapparatuur en bijbehorende onderwijs- en leerplatforms. Ook is er behoefte aan deskundig verkoopadvies, betrouwbare service en uitgebreide ondersteuning voor schoolbesturen en onderwijsinstellingen. De aanbiedingen van Samsung en Telekom vullen elkaar aan tot een ideaal oplossingenpakket”, zegt Saschha Lekic, Director IT & Mobile Communications B2B bij Samsung.

Netwerkaanbod van Telekom

Schoolbesturen en onderwijsinstellingen kunnen de connectiviteit van de oplossingen in het complete pakket nu desgewenst via Telekom verzekeren. Daartoe biedt de netwerkprovider aan het programma aangepaste tarieven aan. Zo kunnen leerlingen voortaan veilig mobiel toegang krijgen tot digitale leerinhoud, huiswerk versturen en deelnemen aan videoconferenties. “Voor scholen moet het gebruik van digitale media zo eenvoudig mogelijk zijn”, zegt Hagen Rickmann, Managing Director Business Customers bij Telekom Deutschland. “Met onze expertise op het gebied van infrastructuur en advies zijn wij competente partners voor scholen. Ons team kent de complexiteit van digitaal onderwijs.”

Achtergronden

Samsung’s “New Learning”-aanbod is een systeem-open oplossingenpakket. Het kan worden gebruikt voor hybride onderwijs met verschillende besturingssystemen. Ongeacht de gebruikte apparaten, kunnen studenten het onderwijsaanbod delen.