Slack en Amazon Web Services werken samen

Slack Technologies en Amazon Web Services (AWS) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking zal niet alleen AWS-diensten integreren met de telecomdienst Slack, maar ook nieuwe functionaliteit ontwikkelen.

Amazon-dochter, Amazon Web Services (AWS), en telecomdienst Slack hebben een meerjarige communicatieovereenkomst gesloten. Het doel van de samenwerking is om de productintegratie uit te breiden en de interoperabiliteit te verdiepen, zodat ontwikkelingsteams hun AWS-resources flexibeler kunnen beheren in Slack-kanalen en Amazon Chime-chatrooms. Om dit te doen, is Slack van plan om zijn Slack Calls-functie voor alle spraak- en videogesprekken te migreren naar de communicatiedienst van AWS, Amazon Chime. Daarnaast zullen teams bij AWS voortaan ook via Slack samenwerken en communiceren.

CEO van Slack, Stewart Butterfield, over de samenwerking: “De combinatie van clouddiensten en samenwerkingssoftware is de toekomst. Door AWS-diensten te integreren met het op kanalen gebaseerde berichtenplatform van Slack, helpen we teams om hun cloudinfrastructuurprojecten eenvoudig en naadloos te beheren en cloudgebaseerde diensten te lanceren zonder ooit Slack te verlaten.”

Nieuwe functies

Naast de Call-functies zal ook AWS Chatboot, dat kan worden gebruikt om meer dan 175 AWS-diensten te beheren, worden geïntegreerd met Slack. Daarnaast zal ook Slack’s Enterprise Key Management (EKM) worden gecombineerd met AWS’ Key Management-dienst. Volgens AWS gebruiken al 90 bedrijven de oplossing om hun eigen cryptografische sleutels te beheren. Bovendien zal AppFlow worden toegevoegd aan de communicatiedienst. Hierdoor kunnen ontwikkelaars veilig gegevens overdragen tussen Slack en AWS-diensten, zoals Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) en Amazon Redshift.

Geavanceerde ontwikkeling

Daarnaast maakt Slack gebruik van de wereldwijde infrastructuur van AWS om een snelle adoptie van het platform door enterprise-klanten te ondersteunen en hen datahuisvesting te bieden. Zo is er nu de mogelijkheid om te kiezen in welk land of welke regio gegevens worden opgeslagen, terwijl aan de compliance-eisen wordt voldaan. Daarnaast moeten andere functies worden ontwikkeld via AWS-diensten, onder meer op het gebied van opslag, database, beveiliging, analytics en machine learning.