Falk Herrmann wordt nieuwe CEO van Rohde & Schwarz Cybersecurity

Tijdens de jaarwisseling is Falk Herrmann aangetreden als CEO bij IT-beveiligingsspecialist Rohde & Schwarz Cybersecurity. Hij volgt Reik Hesselbarth op, die het bedrijf op eigen verzoek in het voorjaar van 2019 verlaat.

Rohde & Schwarz Cybersecurity heeft Falk Herrmann per 1 januari 2019 benoemd in de functie van CEO. Herrmann, die een doctoraat in de ingenieurswetenschappen heeft, was voordien CTO in de Global Business Unit Security bij Bosch Sicherheitssysteme. Tijdens zijn 20-jarige carrière bij de Groep heeft hij internationale managementervaring opgedaan, voornamelijk in de divisie Security Systems.

Wat Herrmann aanspreekt in zijn nieuwe functie zijn de creatieve mogelijkheden op het raakvlak tussen de IT-beveiligingsstartup en de Rohde & Schwarz Groep. “Mijn doel is om Rohde & Schwarz Cybersecurity duurzaam te vestigen in snelgroeiende segmenten op basis van zowel innovatieve als betrouwbare producten”, zegt de manager over zijn nieuwe functie. In verschillende managementfuncties heeft hij al meerdere malen strategieën geïmplementeerd voor de ontwikkeling van innovatieve producten in groeimarkten.

Binnen de Rohde & Schwarz Group rapporteert Herrmann aan het hoofd van de Business Unit Networks and Cybersecurity, Ralf Koenzen. Rond de jaarwisseling 2017 / 2018 trad Ammar Alkassar terug als algemeen directeur van de Cybersecurity-divisie, waarna de tweede gelijkwaardige algemeen directeur en CFO Reik Hesselbarth de rol van CEO overnam. Na het overdragen van zijn rol aan Herrmann, zal Hesselbarth het bedrijf in het voorjaar van 2019 verlaten om nieuwe uitdagingen aan te gaan.