Reinhard Clemens wordt hoofd van T-Systems

Met ingang van 1 december 2007 herschikt Deutsche Telekom de functie van CEO van het concern. Reinhard Clemens, voorheen hoofd Duitsland bij het Amerikaanse IT-bedrijf Electronic Data Systems (EDS), zal Lothar Pauly opvolgen. Met Clemens beoogt Telekom CEO René Obermann een succesgerichte herstructurering van zijn zakelijke klantendivisie.

Reinhard Clemens neemt op 1 december 2007 de functie van Group CEO voor T-Systems, een dochteronderneming van Telekom, over. Volgens René Obermann, CEO van Telekom, is de 47-jarige een bewezen expert in de key account- en ICT-business. De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Klaus Zumwinkel, benadrukte dat Reinhard Clemens, met zijn strikte focus op succes, de slagkracht van T-Systems en het management van Deutsche Telekom zou kunnen versterken.

Clemens was sinds 2003 CEO van EDS Holding GmbH en President van de EMEA Central Region. De bestuurstaken die Clemens nu op zich neemt, werden voor het laatst op interim-basis waargenomen door Karl-Gerhard Eick, Chief Financial Officer en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Telekom. Hij overbrugde de vacature die was ontstaan door het vertrek van Lothar Pauly medio 2007.

Als het nieuwe hoofd Duitsland van EDS met algehele verantwoordelijkheid voor Centraal-Europa (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Oost-Europa), volgt Jens-Uwe Holz Clemens met onmiddellijke ingang op. Holz begon zijn carrière bij Inpro GmbH en stapte later over naar Daimler Chrysler. Sinds 1 mei 2007 is Holz lid van de raad van bestuur van EDS in Duitsland.