Philipp Koch wordt hoofd E-Commerce bij Also

Bij de Also Groep wordt Philipp Koch intern gepromoveerd tot Senior Vice President E-Commerce. De manager was eerder verantwoordelijk voor Finance en Controlling in de Consumptional Business bij het distributieconcern.

De Also Group heeft de functie van Senior Vice President E-Commerce ingevuld met Philipp Koch. In deze functie zal de manager met onmiddellijke ingang verantwoordelijk zijn voor de e-commerce activiteiten van de distributeur. Koch rapporteert rechtstreeks aan de directie van het concern en blijft hoofd van de vestiging in Berlijn. “We blijven fors investeren in onze e-commerce aanwezigheid en willen in de toekomst een groot deel van de transactionele activiteiten via deze kanalen uitvoeren om onze klanten extra toegevoegde waarde te bieden”, benadrukt Gustavo Möller-Hergt, CEO van Also Holding.

Bij Also was Koch sinds begin 2016 hoofd Finance & Controlling van de groepsdivisie Consumptional Business, aan de ontwikkeling waarvan hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd, aldus het bedrijf. Hij is ook lid van het Transformation Executive Team (TET), dat de digitalisering van de distributeur moet helpen vormgeven. De econoom begon zijn carrière bij Also in 2013 als consultant-assistent. Koch werkte onder meer aan de herstructurering van de Finse nationale onderneming.