Gary Kovacs is de nieuwe CEO van AVG

Antimalware-specialist AVG heeft Gary Kovacs benoemd tot Chief Executive Officer en algemeen directeur. De manager wil de thema’s mobiel, cloud, software en platforms verder uitbouwen.

Over de hele wereld behoren zo’n 150 miljoen actieve gebruikers tot het klantenbestand van AVG. Nu Gary Kovacs de nieuwe CEO en Managing Director is, wil de anti-malware specialist zijn verkoopactiviteiten naar een nieuw niveau tillen. Kovacs kijkt terug op een 25-jarige managementcarrière in IT-bedrijven.

Voordat hij bij AVG kwam, was hij CEO bij Mozilla, waar hij verantwoordelijk was voor de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten op het gebied van desktop en mobiele apparaten. Hij heeft leidinggevende functies bekleed bij Sybase en Adobe Systems. Daarvoor bekleedde hij diverse senior marketing- en productmanagementfuncties en bekleedde hij technische en operationele functies bij Macromedia, Zi Corporation en IBM.

Kovacs is enthousiast over de nieuwe uitdaging: “We weten dat 2,5 miljard mensen online zijn en we verwachten dat er in de komende vijf jaar nog eens 2,5 miljard mensen online zullen komen. Als al deze mensen online zijn, wordt het steeds belangrijker om hun veiligheid te waarborgen.”

Om de benoeming van Gary Kovac tot CEO en lid van de AVG-directie te bevestigen, wordt binnenkort een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders bijeengeroepen.