Comm-Tec wordt Exertis Pro AV

De Ierse distributeur Exertis verenigt zijn audio/video- en UCC-activiteiten wereldwijd onder de merknaam “Pro AV”. In het kader hiervan zal ook de Duitse dochteronderneming Comm-Tec Exertis in het komende jaar een nieuwe naam krijgen.

De Exertis Groep zet vaart achter de eenmaking van haar imago. Zo kondigt de ICT-distributeur, die deel uitmaakt van de Ierse handels- en dienstengroep DCC, de wereldwijde uitbreiding aan van het merk Exertis Pro AV. Naast de audio/video-units in de VS, Canada, Latijns-Amerika en de Benelux heeft de rebranding ook gevolgen voor de Duitse AV- en UCC-specialist Comm-Tec Exertis, die de Ieren in mei 2019 overnamen. De VAD, met hoofdkantoor in Uhingen bij Stuttgart en andere vestigingen in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en Oost-Europa, zal daarom vanaf 2021 onder de nieuwe merknaam opereren.

Exertis Pro AV is de grootste divisie binnen de groep. Een belangrijk deel van de activiteiten vloeit voort uit de overname van de Amerikaanse AV-distributeur Stampede in juli 2018. De nationale dochterondernemingen van het bedrijf in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen kregen al in het najaar van 2018 de toen nieuw gecreëerde merknaam. Nu zullen ook de Stampede-eenheden in de andere verkoopregio’s en overnames in Europa achtereenvolgens een nieuwe naam krijgen.

Het was pas in juli van dit jaar dat Exertis zijn merkidentiteit in de IT-infrastructuursector eenvormig maakte. In het kader hiervan heeft het Britse VAD Hammer, dat een Duitse vestiging heeft in de omgeving van München, zijn naam veranderd in Exertis Enterprise.

Uitbreiding van het portfolio

Nagenoeg gelijktijdig met de rebranding kondigde Comm-Tec Exertis een uitbreiding van zijn portfolio aan. Vanaf nu verkoopt de distributeur in de DACH-regio professionele audiotechnologie van Yamaha, waaronder actieve luidsprekers, mengversterkers en luidsprekers voor alarmsystemen.

Exertis is actief in 21 landen en levert volgens eigen informatie aan ongeveer 50.000 gespecialiseerde handelspartners met 4.200 werknemers. In het fiscale jaar 2020, dat eindigde op 31 maart, behaalde het bedrijf een omzet van 3,91 miljard pond sterling (ongeveer 4,4 miljard euro). Naast de eenheden Pro AV en Enterprise omvat de groep in Duitsland ook de netwerk- en kabelspecialist Exertis Connect, die is voortgekomen uit de in Saarbrücken gevestigde groothandel Fröhlich & Walter, die in 2015 werd overgenomen.