Pppoe

PPPoE, een afkorting voor Point-to-Point Protocol over Ethernet, stelt meerdere gebruikers in staat om via dezelfde server verbinding te maken met een netwerk. Deze verbinding kan plaatsvinden op een modem, router of computerbesturingssysteem. Een PPPoE-verbinding vindt meestal plaats met een internetprovider (ISP), hoewel individuele gebruikers hun computers ook kunnen configureren met een PPPoE-verbinding.

Point-to-Point Protocol (PPP) is ontstaan ​​met inbelinternetverbindingen (via telefoonlijnen). Met PPP-netwerkverbindingen kon slechts één computer internet gebruiken via een server. Toen huishoudens meerdere apparaten op één netwerk gingen gebruiken, werd PPPoE belangrijk. PPP bood berichtversleutelingsfuncties, die PPPoE ook heeft.

PPPoE is een proces in twee stappen voor het bevestigen van een internetsessie. De eerste stap is algemeen bekend als de ontdekkingsfase, waarin het Point-to-Point Protocol de gebruiker autoriseert, zodat de ISP weet dat ze een legitieme verbinding kunnen hebben. Het MAC-adres (Media Access Control) van de gebruiker in zijn netwerk wordt geverifieerd. Nadat de gebruiker is geautoriseerd, wordt de tweede stap à ¢ €⠀ ?? bekend als de sessiefase à ¢ €⠀ ?? begint. De gebruiker en internet hebben nu een sessie-ID, samen met een paar andere velden die moeten worden gevuld met informatie over de sessie. Dit omvat welke Internet Protocol-versie (waarschijnlijk IPv4 of IPv6) de sessie zal gebruiken.

Afgezien van het toestaan ​​dat meer dan één apparaat verbinding maakt met internet, biedt PPPoE ook coderings- en authenticatiefuncties, zoals het vereisen van een wachtwoord van een internetgebruiker om toegang te krijgen tot het netwerk.

Gerelateerde links