Primera benoemt Ralf Keßler tot overall sales manager

Ralf Keßler behartigt sinds het begin van het jaar de behoeften van de handelspartners van Primera in de DACH-regio. De fabrikant van CD/DVD/BD duplicatie- en printsystemen en kleurenetikettenprinters wil meer communiceren met partners en marketingondersteuning bieden.

Ralf Keßler is sinds januari 2011 algemeen sales manager voor de DACH-regio bij Primera Technology Europe. De 52-jarige ziet het als zijn belangrijkste taak om de product-, prijs- en supply chain-positionering van het bedrijf verder te ontwikkelen en de samenwerking met retailers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uit te breiden en te intensiveren. Hij wil dit onder meer bereiken door nauwere communicatie met de hele afzetketen.

Belangrijk voor Keßler is een preciezere kennis van de competentiegerichtheid en de toekomstplannen van de respectieve partners op de markt. Om de samenwerking te bevorderen, moet het bestaande marketingpotentieel van de producent van CD/DVD/BD duplicatie- en afdruksystemen, alsmede van kleurenetikettenprinters, ook op een begeleidende en ondersteunende wijze in de overeenkomstige marktsegmenten worden geïntegreerd. Keßler werkt vanuit het Europese hoofdkantoor van Primera in Wiesbaden.

Voor zijn nieuwe functie brengt Keßler meer dan 20 jaar ervaring in de computerhardware-industrie mee. Voordat hij bij Primera in dienst trad, bekleedde hij leidinggevende functies bij verschillende bedrijven, waaronder Sony DADC, Plustek, Rimáge Europe, KAO Infosystems Ireland Ltd. en Siemens AG.

“Met Ralf Keßler hebben wij een zeer ervaren computerhardware- en verkoopexpert in huis gehaald, die een uitstekende aanvulling zal zijn op ons verkoopteam. Door zijn expertise is hij de ideale persoon om ons verder op onze groeikoers te brengen en de samenwerking met de handel te intensiveren”, verheugt Andreas Hoffmann, co-managing director bij Primera Technology Europe, zich.

“Samen met het zeer gemotiveerde team van Primera en de innovatieve producten ben ik ervan overtuigd dat het bedrijf zich in het kanaal opnieuw op lange termijn en vooral ook positief op de markt zal ontwikkelen. Het doel is deze positieve ontwikkeling te bereiken door nauwere banden met de handelspartners in de relevante marktsegmenten. Winstgevende groei is het resultaat van een goede en nauwe samenwerking, zowel voor ons als fabrikant als voor de kanaalpartners. Ik zou alle betrokken partijen hiervoor willen uitnodigen”, aldus Ralf Keßler.