Nieuwe zakelijke notebooks van Toshiba

Toshiba heeft zijn zakelijke notebooks in de Portégé-, Tecra- en Satellite Pro-familie herzien. Ze zijn nu uitgerust met achtste generatie Intel Core-processoren. Sommige modellen met LTE-modules zullen in april op de markt komen.

In februari komt Toshiba met een hele reeks zakelijke notebooks die zijn uitgerust met Intel-processors van de Kaby Lake R-generatie met vier processorkernen en 15 watt thermisch ontwerpvermogen (TDP).

Portégé X20W-E en X30-E

De eerste twee nieuwe toevoegingen aan het portfolio van Toshiba zijn de 12,5-inch convertible notebook Portégé X20W-E, die slechts 1,1 kg weegt, en de compacte 13,3-inch Portégé X30-E notebook. Met een hoogte van 15,9 mm weegt hij slechts 1,05 kg. Beide toestellen zijn voorzien van een magnesium behuizing en een zeer dun en antireflecterend Full HD touchscreen scherm met In-Cell technologie. Een extra infraroodcamera voor gezichtsherkenning via Windows Hello of Intel Authenticate en, indien gewenst, een in het touchpad geïntegreerde vingerafdruklezer zijn beschikbaar om snel in te loggen op het apparaat. Extra beveiliging wordt geboden door een BIOS dat is ontwikkeld door Toshiba en TPM 2.0.

De 13,3-inch Portégé X30-E notebook met Intel quad-core processor weegt iets meer dan een kilo en zal vanaf april ook verkrijgbaar zijn met een LTE-module.

De Portégé X20W-E en X30-E modellen zijn altijd uitgerust met een PCI Express SSD in M.2formaat en uitgerust met Thunderbolt 3. Terwijl de X30-E beschikbaar zal zijn met quad-core processoren tot en met de Core i7-8550U, is de X20W-E uitgerust met de dual-core processor i7-7500U. Vanaf april zal Toshiba beide apparaten ook als LTE-variant aanbieden.

Tecra X40-E, Tecra Z50-E en Tecra A50-E

De 14-inch Tecra X40-E notebook zal vanaf april ook verkrijgbaar zijn met LTE. Voor een 14-incher is de Tecra X40-E met een gewicht van 1,25 kg erg licht. Net als de Portégé X20W-E en X30-E behoort het apparaat tot de Business Ultimate-familie van Toshiba en is het uitgerust met een in-cell touchscreen, PCIe-SSD en twee Thunderbolt 3-interfaces. De fabrikant neemt genoegen met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels voor het matte display.

Als onderdeel van de Business Premium-familie is de Tecra Z50-E met een 15,6-inch Full HD-beeldscherm iets voordeliger uitgerust. De gebruikte SSD is nog steeds een M.2 model met een SATA interface. De USB-C interface ondersteunt hier alleen USB 3.1Gen1.

Het touchpad van de Toshiba Z50-E heeft een geïntegreerde vingerafdruklezer. Het 15,6-inch beeldscherm met Full HD-resolutie is ontspiegeld. Dit is standaard voor alle zakelijke notebooks van Toshiba.

De Tecra A50-E, die ook is uitgerust met een 15,6-inch beeldscherm, behoort tot de categorie business enhanced, die een trede lager is. Het touchpad met geïntegreerde vingerafdruklezer is beschikbaar op alle nieuwe Tecra-modellen, evenals op de Satellite Pro A50-E. Alle genoemde Tecra-modellen en de Satellite Pro A50-E zijn verkrijgbaar met Core i5- of i7-processoren van de achtste generatie.

Satellite Pro A50-E en Satellite Pro R50-E

In tegenstelling tot de Portégé en Tecra is het chassis van de Satellite Pro-modellen niet van magnesium, maar van kunststof gemaakt. De 15,6-inch Satellite Pro A50-E uit de categorie Business Advanced kan in ieder geval bogen op een spatwaterdicht toetsenbord en TPM 2.0. De Satellite Pro R50-E ten slotte is de goedkoopste van de nieuwe Toshiba-modellen met een Core-processor van de achtste generatie. Hier is de Core i5-8250U de krachtigste CPU die beschikbaar is. De SATA SSD hier biedt 128 GB aan opslagruimte. Toshiba gebruikt een 256 GB SSD in de Satellite Pro A50-E.