Synology breidt zijn xs-serie uit met NAS-systemen

De NAS-systemen 12-bay Diskstation DS3611xs en de twee 10-bay Rackstations RS3411xs en RS3411RPxs completeren nu de xs-serie van Synology. Dankzij de Diskstation Manager 3.1 zijn de systemen van de xs-serie geschikt voor professioneel gebruik in middelgrote en grotere bedrijven.

De fabrikant Synology breidt de xs-serie uit met het 12-bay diskstation DS3611xs en de twee 10-bay rackstations RS3411xs en RS3411RPxs.

“De NAS-systemen uit de xs-serie zijn ontworpen om zowel de opslagcapaciteit als de prestaties te verhogen in lijn met de bedrijfsgroei,” aldus Derren Lu, CEO bij Synology.

Uitbreidbaar tot 100 terabyte

Een volume is dynamisch uitbreidbaar tot meer dan 100 terabyte met behulp van de uitbreidingseenheden. Voor een verbinding met hoge bandbreedte wordt gezorgd via een Infiniband-kabel die een SATA-signaal doorgeeft met een snelheid van twaalf gigabit per seconde, aldus het bedrijf. Gegevensdoorvoer kan worden samengevoegd van een één-gigabit netwerkverbinding tot een vier-gigabit en een dubbele tien-gigabit netwerkverbinding.

Uitgerust met een Intel Core processor, leveren de NAS-systemen uit de Synology xs Serie een gegevensdoorvoer van meer dan 1..

Het RS3411RPxs rackstation en de bijbehorende RX1211RP-uitbreidingseenheid zijn voorzien van redundante voedingen om een continue werking te garanderen. Daarnaast is de betrouwbaarheid van het systeem verbeterd met failover-ondersteuning op alle netwerkpoorten, hot-swap harde schijven en uitbreidbare ECC RAM-modules, aldus de fabrikant.

Het energieverbruik

Het energieverbruik van de NAS-systemen is 128 watt in bedrijf en 78 watt in de diepe slaapstand. Zodra de diepe slaapstand is ingeschakeld, verminderen de uitbreidingseenheden, DX1211 en RX1211/RX1211RP, naar verluidt hun energieverbruik met maximaal 95 procent.

iSCSI-ondersteuning

Dankzij de iSCSI-ondersteuning integreren de NAS-servers van de xs-serie naadloos met virtualisatieoplossingen, zoals VMware’s vSphere, Citrix’s XenServer en Microsoft’s Hyper-V . Met behulp van Windows ADS en ACL-ondersteuning kunnen de NAS-systemen eenvoudig worden ingevoegd in een bedrijfsomgeving.

Diskstation Manager 3.1

Het besturingssysteem dat wordt gebruikt voor de xs-serie is Diskstation Manager 3.1 (DSM 3.1). DSM 3.1 is ontworpen om configuraties te vereenvoudigen en biedt verschillende functies op de multitasking webgebaseerde gebruikersinterface.

De DS3611xs, RS3411xs/RS3411RPxs, DX1211 en RX1211/RX1211RP zijn nu beschikbaar.