Grote sprong voor Synology richting Hybrid Cloud

Synology brengt versie 7.0 van het DiskStation Manager-besturingssysteem uit. De software en de nieuwe clouddiensten zijn bedoeld om de opslagapparaten van de fabrikant nog meer op edge cloud-producten te laten lijken. Ook zijn er verbeteringen in de beveiliging.

Synology noemt versie 7.0 van DiskStation Manager (DSM) de grootste update van het besturingssysteem tot nu toe. Na zeven maanden bètatesten is de software nu algemeen beschikbaar. De nadruk van de verbeteringen van de fabrikant ligt op eenvoudigere functies voor systeembeheer, meer veiligheid en betere samenwerking op het gebied van gegevens.

Een belangrijk punt op het gebied van veiligheid is een nieuw verificatiesysteem met handige twee-factorauthenticatie. Synology speelt in op toenemende datavolumes met ondersteuning voor volumes die nu tot een PB groot kunnen zijn. Voor hun beheer maakt een nieuwe Storage Manager deel uit van DSM 7.0. Particuliere gebruikers blijven bij de update met Synology Photos, een nieuwe beheersoftware voor hun foto’s, die zowel Photo Station als Moments vervangt.

Voor professionele gebruikers komt Active Insight, een cloud-hosted beheerplatform dat de prestaties en status van Synology-apparaten in realtime bijhoudt. Voor de synchronisatie van meerdere Synology-apparaten op verschillende locaties heeft de fabrikant de HybridShare-oplossing ontwikkeld. Synology’s C2 Cloud met zijn datacenters in Duitsland, de VS en binnenkort ook op Taiwan fungeert als centraal schakelpunt. Een andere hybride cloud-oplossing in verband met DSM 7.0 is C2 Identity. Hiermee krijgen klanten een hybride cloud directory als een service die is ontworpen om cross-site domeinbeheer te vereenvoudigen.

Nieuwe cloudservices

Na de lancering van DSM 7.0 volgen drie standalone applicaties die draaien op de C2 Cloud: C2 Password, C2 Transfer en C2 Backup. Met C2 Password biedt Synology een gratis wachtwoordbeheerder met een browserextensie. C2 Transfer, dat ook onafhankelijk kan draaien, is erin geïntegreerd, waarmee gegevens versleuteld naar gevalideerde ontvangers worden gezonden. C2 Backup, ten slotte, is een standalone back-upclient voor Windows-computers, andere clients en SaaS-clouddiensten. Synology CEO Philip Wong zegt: “DSM 7.0 en de nieuwe C2-uitbreiding bevorderen Synology’s visie op wereldwijd gegevensbeheer. We zullen de grenzen nog verder verleggen door nauwere integratie, waarbij het beste van on-premises en cloud-architecturen wordt samengebracht.”