Een nieuwe Koreaanse tv-serie komt naar Netflix: hier is welke

Er komt een nieuwe Koreaanse tv-serie naar Netflix, die het recordbrekende succes van het inmiddels beroemde Squid Game lijkt te herhalen. Het streaming platform heeft de eerste officiële trailer vrijgegeven voor Hellbound, een horrorserie met in de hoofdrol de veelgeprezen zombie-filmregisseur Yeon Sang-ho.

Het is een horror tv-serie gebaseerd op een webtoon, een stripboek dat is ontworpen om online te worden gelezen, en dat erg populair is in Zuid-Korea. De setting van Hellbound is Seoul, waar mannen moeten vechten tegen bovennatuurlijke wezens die sommigen van hen tot de hel veroordelen en met zich meenemen. Een religieuze sekte probeert dan de macht te grijpen en worstelt met een groep mensen die zich verenigen om de bovennatuurlijke wezens te weerstaan. Het is een spannend, vragend verhaal over God en zijn gerechtigheid, met de verdoemden bestemd voor de hel en de overlevenden, en hoopt de recordcijfers van Squid Game van de afgelopen twee maanden te evenaren.

Hellbound: plot

De tv-serie Hellbound speelt zich af in Seoul, waar buitenwereldse wezens uit het niets verschijnen en mensen tot de hel veroordelen. Bovennatuurlijke gebeurtenissen escaleren in de stad tot chaos, wat de weg vrijmaakt voor de religieuze organisatie New Truth, een sekte geleid door leider en goeroe Jung Jin-su, om de kant van de wezens te kiezen. Voor de sekte zijn alleen zondaars verdoemd en zijn de schepsels de manifestatie van de goddelijke wil om de mensheid te herstellen op het pad van de gerechtigheid.

De leider van de Nieuwe Waarheid wordt uitgedaagd door advocaat Min Hye-jin, die gelooft dat dit bovennatuurlijke gebeurtenissen zijn die niets te maken hebben met de goddelijke wil, en die zich aansluit bij degenen die de verdoemden willen beschermen tegen veroordeling tot de onderwereld om zo de wereld te herstellen voor de mensheid.

Hellbound: de cast

De acteurs in de cast zijn welbekend in de wereld van het Koreaanse drama en onder hen zijn Yoo Ah-in (Chicago Typewriter, Voice of Silence), Park Jeong-min (Bleak Night), Kim Hyun-joo (Glass Slippers), Won Jin-ah (The Age of Shadows) en Yang Ik-june (Breathless).

De regisseur is Yeon Sang-ho, al bekend van Train to Busan en beroemd in het genre zombiefilms.

Hellbound: waar en wanneer te bekijken

De nieuwe televisieserie Hellbound zal worden gestreamd op het platform Netflix, dat de releasedatum heeft aangekondigd met de officiële trailer met Italiaanse ondertiteling.

Om de zes afleveringen van Hellbound te bekijken, zul je moeten wachten tot 19 november.

De nieuwe serie zal worden uitgebracht op 19 november.