FireEye introduceert XDR-beveiligingsplatform

Er zijn al veel XDR-oplossingen. Nu volgt FireEye dit voorbeeld en lanceert een centraal XDR-platform waarmee IT-beheerders cyberdreigingen kunnen opsporen en terugdringen. De fabrikant zal de functies toelichten in een webinarreeks die op 25 augustus van start gaat.

De stortvloed aan cyberdreigingen kan niet handmatig worden aangepakt. Daarom zijn geautomatiseerde beveiligingsoplossingen nodig om IT-teams te helpen bedreigingen sneller te detecteren en erop te reageren. Met FireEye XDR (Extended Detection and Response) presenteert de fabrikant zo’n cloud-gebaseerde beveiligingsoplossing. Het platform biedt bescherming voor eindapparaten, netwerken, e-mail en de cloud. FireEye’s overkoepelende Helix-cloudarchitectuur stelt analisten in staat om nog meer beveiligingstools te integreren, ongeacht fabrikant of gegevensbron.

FireEye heeft het XDR-platform speciaal ontwikkeld voor Security Operations Centres (SOC) in grotere bedrijven en middelgrote ondernemingen. In de komende kwartalen wil de fabrikant extra functies introduceren, zoals endpointbescherming en een dashboard.

In de driedelige webinarserie “Bringing New Meaning to Extended Detection and Response” zullen FireEye-experts vanaf 25 augustus in detail uitleggen hoe het XDR-platform werkt.