Videoconferencing oplossing van Owl Labs

Het Amerikaanse bedrijf Owl Labs lanceert de videoconferencing oplossing Meeting Owl Pro. Het uilvormige apparaat bevat een 360-graden camera met 1.080 pixels, een microfoon en luidsprekers.

Owl Labs, een Amerikaans bedrijf voor immersieve en collaboratieve videoconferencing technologieën en diensten, introduceert de Meeting Owl Pro videoconferencing oplossing. Deze combineert een 360-graden camera met 1.080 pixels, een microfoon en luidsprekers in één toestel. De “uil” kan flexibel worden gebruikt en bijvoorbeeld in het midden van een vergadertafel worden geplaatst. Deelnemers aan de andere kant van de videoconferentie kunnen vervolgens alle deelnemende personen in een 360-gradenbeeld zien.

Dankzij intelligente, eigen technologie wordt automatisch scherpgesteld op de persoon in de kamer die aan het woord is. Dankzij Smart Zooming wordt de spreker in de videoconferentie ook op volledig scherm weergegeven. De radius van de Meeting Owl Pro is vijf meter.

Daarnaast beschikt de oplossing over slimme microfoons die het volume aanpassen. Dit is bedoeld om met name stillere stemmen voor de andere partij beter verstaanbaar te maken. Owl Labs biedt ook een IT-analysesuite genaamd “The Nest” om teams te helpen hun vergaderruimten beter te organiseren.

Daarnaast staan ook functies zoals whiteboardingsoftware en functies ter ondersteuning van hybride klaslokalen, waaronder cameracontrole en samenwerkingstools, op het programma.