Vertiv introduceert platform voor edge, hybride en gedecentraliseerde netwerken

Met het “Avocent ADX Ecosysteem” wil Vertiv tegemoetkomen aan de veranderende eisen van datacenters. De fabrikant lanceert het bijbehorende platform voor zowel hybride netwerkarchitecturen als de eisen van werken op afstand.

Om werknemers te ondersteunen bij veilig werken, ook op afstand, heeft Vertiv het Avocent ADX Ecosysteem ontwikkeld. Het is geschikt voor gebruik in bedrijfs-, edge-, cloud- en colocatie-omgevingen. Het ecosysteem omvat het MP1000 Management Platform, de RM1048P Rack Manager en de IPUHD 4K IP KVM-switch.

Het managementplatform biedt veilig beheer van virtuele en fysieke IT-infrastructuur. Dit omvat KVM-aansluitingen (toetsenbord, video, muis), waarmee gebruikers meerdere computers kunnen bedienen met slechts één muis, toetsenbord en scherm, maar ook seriële aansluitingen voor ongeveer 100 gebruikers tegelijk.

De Rack Manager verbindt en beheert verschillende IT-apparaten in het rack en kan worden gebruikt met of zonder de Avocent ADX MP1000. Het voegt IP-adressen samen om IP-knelpunten tot een minimum te beperken wanneer meer apparaten aan het rack worden toegevoegd. Bovendien maakt de Rack Manager gebruik van PoE (Power over Ethernet) om het aantal kabels in het rack te verminderen.

Een uitbreiding op het KVM-portfolio, de IPUHD 4K IP KVM Switch kan ongeveer 100 gebruikers en 48 targets in één sessie beheren. Bovendien maakt het 4K-videotransmissie mogelijk met een prestatie van 20 GB in de uplink. Elke switch is uitgerust met USB-C-poorten en kortere kabels.

Daarnaast maakt Vertiv gebruik van Avocent Core Insight-technologie om de communicatie met Redfish-compatibele apparaten te verbeteren.

Dit stelt Avocent ADX in staat om de uitdagingen van het op afstand beheren van gedistribueerde en hybride netwerkarchitecturen aan te pakken. Het gaat onder meer om het schalen van systemen om gelijke tred te houden met de groei van het netwerk, het waarborgen van veilige toegang voor specifieke gebruikers en het leveren van high-definition videomogelijkheden.

“Met de snel toenemende inzet van AI, IoT, 5G en andere data-intensieve technologieën worden datacenters van elke omvang complexer. Bovendien bevinden IT-platforms zich steeds vaker op locaties buiten het traditionele datacenter. Het is dan ook van cruciaal belang dat IT-beheerplatforms zich ontwikkelen om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit houdt onder meer in dat ze nog veiliger, betrouwbaarder en bruikbaarder worden gemaakt voor toepassingen van de volgende generatie,” aldus Angie McMillin, Vice President en General Manager van IT Systems bij Vertiv.