Siemens introduceert haar eerste tablet

Met de Simatic ITP1000 brengt Siemens een robuuste tablet op de markt, ontworpen voor industriële toepassingen.

Siemens betreedt de tabletmarkt met de Simatic ITP1000. De industriële tablet-pc wordt geleverd met een projectief-capacitief 10,1-inch multi-touch display, de Intel Core i5 Skylake en een Trusted Platform Module. Daar komt DDR4 RAM bij, dat tot 16 gigabyte groot is. Bovendien wordt het apparaat gecompleteerd door een SSD (Solid State Drive) van 256 of 512 gigabyte.

De Simatic ITP1000 is ontworpen voor industrieel gebruik en is met name geschikt voor service-, fabricage-, meet- en testtechnologie, alsmede voor bediening en bewaking. De besturingssystemen Windows 7 en Windows 10 worden ondersteund.

Met industriële functies zoals RFID, barcodelezer, camera en zes vrij programmeerbare functietoetsen kunnen individuele automatiseringstaken worden opgelost. De beschikbare interfaces omvatten Bluetooth, WAN, 1 Gigabit LAN, seriële RS232 DC-in, MiniDP en een SD-kaartsleuf, evenals een USB Type-C en twee USB 3.0-poorten.

Een TPM 2.0-module en een Kensington Lock voor diefstalbeveiliging zijn geïntegreerd om het systeem en de gegevens te beschermen. Met het optionele dockingstation, dat is uitgerust met een poortreplicator en praktisch is ontworpen voor docking met één hand, kan het tablet ook worden gebruikt als een volwaardig werkstation met een externe monitor.

Toepassingsgebieden

Typische toepassingen van de Simatic ITP1000 in de praktijk zijn instructiefilms voor eenvoudige onderhoudstaken, locatiegebaseerde service-informatie en toegang op afstand tot systemen. In de meet- en testtechniek kan het toestel worden gebruikt voor mechatronische simulatie, bijvoorbeeld om de geluidsontwikkeling in auto’s of vliegtuigen te optimaliseren, of om het energieverbruik, het debiet en de temperatuur te meten. Toepassingsscenario’s in de productie omvatten films voor het opleiden van nieuwe werknemers, mobiele assemblagestations, kwaliteitsbeheer, orderverzamelweegschalen of chauffeurloze transportsystemen.

Op het gebied van bediening en monitoring is de Simatic ITP1000 geschikt voor locatie-afhankelijke taken, bijvoorbeeld indoor navigatie, smart-toegang tot panelen of web-based visualisatie. Office-toepassingen, zoals de Excel-evaluatie van productiegegevens, ronden de toepassingsmogelijkheden af.