Nieuw Microsoft Channel Head Kiehne zet volledig in op de cloud

Andre Kiehne is sinds juli 2017 verantwoordelijk voor de solutions business bij Microsoft Duitsland. Op 1 oktober volgt de manager Gregor Bieler op als zenderbaas. Het is niet verrassend dat Kiehne een grote fan is van cloud computing.

Wie het ook overneemt als hoofd van de One Commercial Partner Organisation (OCP) bij Microsoft Duitsland is verantwoordelijk voor de business met 30.000 partners in Duitsland. Tot nu toe bekleedde Gregor Bieler deze functie als algemeen directeur. Vanaf oktober zal Andre Kiehne het roer overnemen.

Geen grote omwentelingen in het vooruitzicht

Andre Kiehne is de nieuwe General Manager van de One Commercial Partner Organisation (OCP) bij Microsoft Duitsland.

Andre Kiehne is de nieuwe General Manager van de One Commercial Partner Organisation (OCP) bij Microsoft Duitsland.

Kiehne begon op 16-jarige leeftijd zijn eigen bedrijf als softwareontwikkelaar en omschrijft zichzelf als een “digitale nerd”. In een voorstelrondje over Microsoft Teams zei de manager: “Naar mijn mening is het partnerlandschap goed gepositioneerd, dus er is geen reden om het aantal van onze partners te verminderen of sterk uit te breiden.”

Cloud als voorwaarde voor digitalisering

Cloud computing is op veel gebieden de noodzakelijke voorwaarde voor digitalisering, zegt Kiehne, die als voorbeelden noemt “AI, IoT, Edge – voor een groot deel ook Security – dat is allemaal cloud-gedreven.” Digitalisering en het gebruik van nieuwe technologieën vereisen echter ook de juiste mentaliteit in de bedrijven. “Om het vooruit te helpen, moet je fouten durven maken en toegeven, of – vanuit het oogpunt van een partner – de krachten bundelen met concurrenten en gezamenlijke projecten uitvoeren”. In Duitsland is op dit gebied nog veel te doen, daarvan is de manager overtuigd: “Volgens het digitaliseringsrapport van de KfW Bank pakken middelgrote bedrijven de digitalisering steeds meer aan, maar in een Europese vergelijking loopt Duitsland ver achter”, benadrukt Kiehne.

“Digitaal keerpunt”

“Corona was zo ongeveer een digitaal keerpunt voor menig bedrijf”, zegt Kiehne. En dat het nauwelijks opportuun zou zijn om in deze bedrijven fundamenteel te zeggen: “gelieve nu alle vergaderingen weer ter plaatse op kantoor te houden”. Kiehne gelooft veeleer dat de nieuwe flexibiliteit zal worden gehandhaafd, vooral omdat zij een reële productiviteitswinst zou opleveren.