Veritas heeft een nieuw channel hoofd voor EMEAI regio

Sinds Jamie Farrelly in februari van dit jaar bij Commvault in dienst trad, was de positie van Vice President Channel voor EMEA vacant. Nu heeft de verkoper een opvolger uit eigen gelederen gevonden. In één adem noemt Veritas stimuleringsmaatregelen voor ransomware-verdediging en multicloud.

Veritas Technologies heeft Geoff Greenlaw benoemd tot de nieuwe VP of Channel and Alliances voor de EMEAI-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika, India). Zijn eerste taak is het bevorderen van het “2022 Veritas Partner Force Programme”. Het doel is om het voor de kanaalgemeenschap lucratiever te maken om klanten beter uit te rusten met back-up tegen ransomware-aanvallen en hen te helpen hun gegevens in multicloud-omgevingen te onderhouden.

Greenlaw heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leiden van IT-kanaal- en verkoopteams en werkt al meer dan 17 jaar bij Veritas. “De versnelling van digitale transformatie in het afgelopen jaar heeft het kanaal een enorme kans geboden”, zegt Greenlaw.

Incentives voor huidige behoeften

De leverancier verrijkt ook zijn partnerprogramma met nieuwe incentives die zijn afgestemd op de huidige ontwikkelingen: Ransomware en het beheer van gegevens in de multicloud.

“Bijna elke week zien we nieuwe cyberaanvallen op bedrijven en kritieke infrastructuur. Hackers hebben hun spel verbeterd en we moeten dienovereenkomstig reageren. Daarom geven we onze partners de tools en stimulansen die ze nodig hebben om hun klanten te helpen gegevens te beschermen en hun infrastructuur veerkrachtiger op te bouwen. Of het nu gaat om gegevensverlies, ransomware of uitval, en of de gegevens en applicaties nu zijn opgeslagen in de cloud, in containers of on-premises,” legt Mike Walkey, Vice President Channel Sales and Alliances bij Veritas, uit.

Partners die dergelijke projecten bij nieuwe klanten identificeren en registreren, krijgen nu een dubbele korting op bepaalde producten. Hiertoe behoren NetBackup Competitive Take-Outs, het IT-analyseplatform Aptare en Infoscale, een oplossing voor gegevensbeheer en beschikbaarheid.

“In de DACH-regio hebben we de veranderingen al doorgevoerd en zien we zeer positieve effecten op de verkoop van de kant van de partners en bij Veritas,” legt Martin Böker, Director Channel DACH bij Veritas uit.

Sneller naar het hogere kortingsniveau

Veritas vervangt ook de voorheen gebruikelijke jaarlijkse doelen door kwartaaldoelen. Zo kan een partner zijn omzetdoelstellingen sneller bereiken en sneller profiteren van kortingen van een hoger niveau. Bovendien is Veritas bezig met het opzetten van een adviesraad waar leidinggevenden en partners van Veritas regelmatig van gedachten kunnen wisselen over nieuwe markt- en technologietrends en de bedrijfsstrategie kunnen bespreken. Dit geformaliseerde proces is ontworpen om ervoor te zorgen dat de stem van het kanaal door de hele Veritas-organisatie wordt gehoord, tot aan het senior leiderschap aan toe.

Partners zullen in de toekomst ook meer informatie krijgen, zoals een overzicht van de komende vernieuwingsbehoeften van klanten en gegevens over hun huidige omzetprognoses.