Smartphone schatten van Samsung, Sagem en HTC

Als het over de nieuwe telefoons gaat, wordt er niet meer gesproken over camera’s, tri-band of opslagruimte. Deze worden al als vanzelfsprekend beschouwd. Nu gaat het om TV, mobiele breedbandtoegang, eMail en de mooiste vormfactor.

Samsung komt met een hele reeks nieuwe toestellen, HTC baart opzien met een nieuwe vormfactor en Sagem gaat terug naar de basis.

Samsung

Samsung is altijd rijk geweest aan innovaties en heeft op beurzen een hele reeks nieuwe mobiele telefoons gepresenteerd. Alleen op het gebied van naamgeving is het minder innovatief geweest. Dus nu wordt de Ultra Edition, geïntroduceerd in 2006, gevolgd door de Ultra Edition II en de Ultra Special serie. De eerste krijgt vier slanke toevoegingen. Twee sliders (U600 en U700), een flip-telefoon (U300) en een bar-telefoon (U100). Ze hebben allemaal 3-megapixelcamera’s, camcorders, high-speed internettoegang en multimediamogelijkheden.

Voor de meer veeleisende klanten is er de Ultra Special serie. De F700 wordt geleverd met een 5-megapixelcamera en HSDPA-toegang met 7,2 megabits per seconde. De F520 kan ook als internetbrowser worden gebruikt, de F510 is de opvolger van de F500 en ondersteunt ook DVB-H. Voor het eerst werpt de samenwerking van Samsung met de provider Sprint-Nextel zijn vruchten af. Het resultaat is de P9000, een mobiel Wimax-convergentietoestel dat draadloze breedbandtoegang en spraakcommunicatie ondersteunt.

HTC

De HTC Advantage is voorbestemd voor mobiel werken. Het toestel ondersteunt Microsoft Outlook Mobile en wordt geleverd met een afneembaar toetsenbord. Het heeft quad-band functionaliteit en is uitgerust met HSDPA. In Duitsland zal het toestel vanaf maart verkrijgbaar zijn via T-Mobile onder de naam T-Mobile Ameo.

HTC rust de S710 uit met de nieuwe versie 6 van het Windows Mobile-besturingssysteem. Een halfautomatisch toetsenbord – in QWERTY-formaat – moet een nieuwe vormfactor op de smartphonemarkt creëren. Het toestel ziet er zeker interessant uit, maar of het aanslaat valt nog te bezien (zie fotogalerij). Orange zal dit toestel in de meeste Europese landen op de markt brengen onder de naam Orange SPV E650. Multimedia en muziek zijn de hoogtepunten van de P3350. Hij is ook uitgerust met PDA-functies zoals Microsoft Office Mobile.

Sagem

Naast de reeds geïntroduceerde myMobileTV, concurreert Sagem met twee andere modellen. De my800C is een flounder van 16 millimeter en weegt slechts 95 gram. Hij combineert UMTS-, EDGE-, Tri-Band-, SyncML- en Bluetooth-technologieën. Tot het instapassortiment behoort de flip-telefoon my200C, die beschikt over basisfuncties zoals een telefoonboek, beltonen en een handsfree-systeem.