Android en iOS VPN-clients voor Juniper firewalls

Met de “NCP Exclusive Remote Access Android Client” en de “NCP Exclusive Remote Access iOS Client” dekt NCP naar eigen zeggen nu alle belangrijke besturingssystemen af voor bedrijven waarin Juniper Networks SRX firewalls worden gebruikt.

Met de twee exclusief voor Juniper ontwikkelde VPN-clients kan voor elke Android- of iOS-applicatie een zeer veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk worden gerealiseerd. Er kan toegang worden verleend tot verschillende datanetwerken, elk met een eigen VPN-profiel.

Het centrale NCP Secure Enterprise Management (SEM) integreert tablets en smartphones in een beveiligingsconcept. Als “single point of administration” kan de SEM de inbedrijfstelling en het beheer van de Android en iOS VPN clients overnemen. Dit biedt onder andere het voordeel dat gebruikersconfiguraties en certificaatdistributie door de beheerder kunnen worden uitgevoerd en de gebruiker zelf niets hoeft te doen.

NCP zegt dat beide clients challenge response ondersteunen bij gebruik van authenticatie met twee factoren. Bovendien zorgt de “multi-certificate support” functie voor VPN-verbindingen met verschillende bedrijven, die elk hun eigen gebruikerscertificaat nodig hebben. Bovendien is NCP VPN Path Finder Technology geïmplementeerd in zowel de iOS als Android VPN-clients. Hierdoor kunnen verbindingen voor toegang op afstand tot stand worden gebracht, zelfs achter firewalls of proxies waarvan de instellingen gewoonlijk IPsec-gegevensverbindingen zouden verhinderen. Auto Reconnect (Always On) is bedoeld om permanente toegang op afstand tot centrale bronnen en databases te garanderen.

De NCP Exclusive Remote Access iOS Client is verkrijgbaar in de Apple Store. De NCP Exclusive Remote Access Android Client is beschikbaar na registratie in de NCP Juniper Area.