Samsung tool controleert harde schijven op garantieclaim

Met een nieuwe servicetool kunnen klanten en dealers controleren of ze garantieclaims kunnen indienen voor hun Samsung harde schijven. De achtergrond: Vanaf nu gelden nieuwe servicerichtlijnen, volgens welke alleen Europese harde schijven worden gerepareerd.

Vanaf nu gelden nieuwe richtlijnen voor garantieclaims op Samsung harde schijven. Zoals IT-BUSINESS reeds heeft gemeld, zullen alleen voor Europa geproduceerde schijven in dit land worden gerepareerd. Op die manier wil de fabrikant zich onder meer beschermen tegen grijze import.

De nieuwe verordening heeft geen gevolgen voor bestaande garantieclaims. Om problemen met de garantie in de toekomst uit te sluiten, raadt Samsung zijn klanten aan harde schijven alleen bij geautoriseerde partners te kopen.

Om na te gaan of de eigen harde schijf onder de verordening valt, biedt Samsung nu een gratis tool aan om te downloaden. Het maakt een onderscheid tussen Europese en niet-Europese goederen en kan hier worden gedownload met gedetailleerde installatie-instructies. Het is een verbeterde versie van een eerder beschikbare software. Iedereen die de oude tool al gebruikte zou dus de update moeten krijgen.