Acronis richt zich op de cloud en service providers

Acronis-partners krijgen vanaf maart toegang tot het nieuwe #CyberFit-partnerprogramma. De fabrikant wil de verkoop van cloudgebaseerde oplossingen bevorderen en partners ondersteunen bij het betreden van de MSP-markt.

Markus Fritz leidt kanaalactiviteiten voor de DACH-regio bij Acronis.

Markus Fritz leidt kanaalactiviteiten voor de DACH-regio bij Acronis.

Het nieuwe partnerprogramma van beveiligingsfabrikant Acronis is gericht op het ondersteunen van de ontwikkeling van partners, met name voor cloudgebaseerde diensten. Het beloont dienstverleners en wederverkopers voor expertise, inzet en groei met op prestaties gebaseerde voordelen en financiële compensatie. Partners ontvangen bijvoorbeeld grotere financiële voordelen voor het leveren van cloud-gebaseerde oplossingen die speciaal zijn ontworpen om de beveiligingsuitdagingen van hun klanten aan te pakken. “Hiermee nemen we een stap weg van het klassieke partnerprogramma, dat omzetgericht is en slechts enkele certificeringen biedt”, zegt Markus Fritz, Director Channel Sales DACH bij Acronis.

In tegenstelling tot de vorige versie is het nieuwe programma niet langer hetzelfde gestructureerd voor Managed Service Providers (MSP) en resellers. In plaats daarvan is zij “perfect afgestemd” op de respectieve behoeften van de partner. Zo kunnen MSP’s de diensten op de centrale cloudconsole flexibel aanpassen en verschillende factureringsmodellen kiezen. Terwijl wederverkopers profiteren van de dealregistratie en de brede waaier van klanten. Van de ongeveer 7.000 partners behoren 700 dienstverleners al tot het partnerlandschap van Acronis.

Onder de naam #CyberFit ontvangen partners in het nieuwe programma de volgende voordelen, afhankelijk van hun niveau:

  • Financiële stimulansen, kortingen en op aanbiedingen gebaseerd geld uit het fonds voor marketingontwikkeling,
  • Marketing- en verkoopmateriaal met aanvullende hulpmiddelen,
  • Accountmanagementondersteuning,
  • verbeterde technische ondersteuning, waardoor sneller kan worden gereageerd, en
  • verkoop- en technische training via de Acronis #CyberFit Academy, waar cursussen zowel live als online beschikbaar zijn.

Op weg om een MSP te worden

Hoewel on-premises nog steeds een belangrijk deel uitmaken van de dagelijkse activiteiten bij Acronis in DACH, richt de fabrikant zich niettemin duidelijk op abonnementsmodellen, die steeds populairder worden, met name in de cloudsector. “Terugkerende inkomsten zijn uiteindelijk in het belang van de partners. Daarom willen we dit ondersteunen met het nieuwe partnerprogramma,” zegt Fritz. Volgens de fabrikant kunnen resellers met de webgebaseerde cloudoplossing Cyber Protect met weinig middelen en lage investeringen de MSP-markt betreden, omdat zij met slechts één geïntegreerde oplossing een breed scala aan klantbehoeften kunnen dekken.

“Met onze jarenlange ervaring in de cloudsector en ons gespecialiseerde team scoren wij zeer hoog bij onze partners.” Bij de transformatie naar MSP en naar de cloud ondersteunt Acronis partners in samenwerking met de distributie en een driekoppig partner care team. Daarnaast zijn er zes Partner Success Managers die zich bezighouden met kleinere dienstverleners. Volgens de ervaring van Fritz is een hindernis die partners in eerste instantie afschrikt, dat ze als serviceprovider first level support moeten bieden bij Acronis. “Wij ondersteunen hier echter samen met de distributeurs en bieden hiervoor ook speciale opleidingen aan.” In Duitsland werkt Acronis samen met de distributeurs Tech Data, Ingram Micro, Also, ADN en, sinds januari, met Ectacom.

Met het partnerprogramma wil Acronis vooral de gebruikerservaring voor zijn partners verbeteren. De vernieuwingen zijn dan ook gebaseerd op hun feedback. Het bedrijf wil zich ook technologisch voortdurend verbeteren en nam daarom in juli vorig jaar de DLP-fabrikant (data loss prevention) Devicelock over. Het is de bedoeling dat de oplossingen in de loop van het jaar in het Cyber Platform van Acronis worden geïntegreerd. Het nieuwe partnerportaal is al als bètaversie gelanceerd, en zal vanaf maart officieel beschikbaar zijn.