Fujitsu lanceert Service Provider Programma

Voor Fujitsu-partners die zich in de toekomst meer op services willen richten, biedt de fabrikant nu de juiste tools. Met het nieuwe EMEIA-brede Service Provider Programma wil Fujitsu dienstverleners geschikt maken voor "IT-as-a-Service".

Resellers en dienstverleners die hun bedrijfsmodellen geleidelijk willen verschuiven naar diensten vormen de doelgroep voor Fujitsu's nieuwe, EMEIA-brede Service Provider Programma.

Het zijn steeds vaker de dienstverleners zelf die uitgaven doen aan IT, in plaats van de bedrijven zelf. Dit is wat de marktonderzoekers van IDC hebben ontdekt. Dit betekent: de dienstenmarkt groeit en steeds meer klassieke wederverkopers willen dit segment bedienen. Fujitsu heeft het nieuwe partnerprogramma ontworpen voor deze klantenkring en wil de toetredingsdrempels verlagen. Het programma is er in twee smaken: een op groei gericht sourcingmodel en een met de nadruk op risicovermindering. Hiermee wil Fujitsu zijn service providers in staat stellen beter te concurreren met hyperscale cloud operators en het groeiende tekort aan IT-vaardigheden aan te pakken.

De voordelen

Dankzij het pay-as-you-use-model is het mogelijk flexibel te plannen zonder in één keer enorme investeringsbedragen beschikbaar te hoeven stellen, zo stelt Fujitsu. Bovendien is de kans op hoge kosten in geval van technologische veranderingen (lock-in effect) of veroudering van de systemen kleiner. Tegelijkertijd worden de uitvaltijden verminderd dankzij het gebruik van moderne technologie. Dit helpt dienstverleners op hun beurt om dienstverleningscontracten na te leven en zo eventuele boetes te vermijden.

Andere voordelen:

  • Vermijding van downtime door migratie naar nieuwe technologieën
  • Outsourcing van service, onderhoud, upgrades, junior technische werving en training

Het programma is onderverdeeld in drie categorieën:

  • Apps en data
  • hybride infrastructuur
  • Oplossingen van de volgende generatie.

Mogelijke oplossingen op toepassingsgebied zijn de modernisering van het gegevensback-upbeheer of de exploitatie van een multi-tenant SAP-omgeving. In het hybride domein kunnen bijvoorbeeld meerdere cloud- en on-premises-omgevingen worden beheerd, kan een app store voor multi-cloud-toegangsopties worden gecreëerd of kan een edge service voor het uitrollen van websites van klanten worden gebouwd. Een oplossing van de volgende generatie zou kunnen bestaan in het mede-ontwikkelen van verticale oplossingen met op quantumcomputing geïnspireerde technologie op basis van Fujitsu's geavanceerde Digital Annealer.